likeBalaton.hu | 2022.06.30. 12:00
A Mozdulj Balaton! szervezői a strandokon várják a mozogni vágyókat
Elindult és augusztus végéig tart a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport programsorozat. Hétvégenkén a strandokon nyílik lehetőségünk különböző sportok ingyenes kipróbálására.

A Balaton Fejlesztési Tanács programja, melyet a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és 35 Balaton-parti település önkormányzata támogat, június 25-én indult újra – tájékoztattak a szervezők. Ábrahámhegyen, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonszárszón, Balatonőszödön, Csopakon, korábban pedig Vonyarcvashegyen tartottak sportrendezvényeket.

A Mozdulj, Balaton! szabadidős eseménysorozatot 2004-ben, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében indították útjára, és az első évben kilenc település csatlakozott a kezdeményezéshez. Később folyamatosan kapcsolódtak be új strandok, és az idén már 35 településen szerveznek mozgási lehetőséget a strandolóknak.

Az ábrahámhegyi rendezvényen érmet is kaptak a résztvevők Fotó: Mozdulj Balaton! – hivatalos

A legnépszerűbb a strandröplabda és a strandfoci, de sokan kipróbálják magukat streetball, tollaslabda, asztalitenisz, teqball és a lábtenisz sportágakban is.

A szervezők minden helyszínen gondot fordítanak a homokos pályák karbantartására, és a vízi eszközök kihelyezésére. A rendezvénysorozat augusztus végén a Mozdulj, Balaton! Sporttalálkozóval zárul, ahol a legnépszerűbb strandi sportágakban mérhetik össze erejüket a települések csapatai.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz AndreaMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva