likeBalaton.hu | 2022.05.25. 10:00
Strandolj lécen, deszkán, dróton, szárnyakkal – itt vannak a különleges balatoni strandok
Csúszdák, vizes játszóterek és extrém vízi sportok a Balatonnál.

Vízicsúszda

SiófokAranypart szabadstrand

Siófok-Balatonszabadi-fürdőtelepen, a Csúszda utcánál működik a főszezonban egy retró óriáscsúszda, ami 10 méter magas, 105 méter hosszú, és két pályával rendelkezik.

Siófokon, a Csúszda utcában, közvetlenül a szabadstrand mellett található a csúszda Fotó: Krausz Andrea

Balatonföldvár – Keleti strand

A 9 méter magas, 84 méter hosszú csúszda egy egyenesebb és egy kacskaringós pályával rendelkezik. Érkezés egy medencébe.

A Keleti strand lidója és csúszdája Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

BalatonszárszóKözponti strand

A díj ellenében igénybe vehető 9 méter magas, 84 méter hosszú vízicsúszdánál is egy medencébe lehet megérkezni.

BalatonlelleNyugati strand

Balatonlelle központjában, a hajóállomástól nyugatra található a Nyugati strand. Itt magasodik és a várja látogatóit a 9 méter magas óriáscsúszda.

BalatonlelleNapfény Strand

A létesítmény különleges eleme egy hárompályás óriás hullám-csúszda, mely már évek óta töretlen sikernek örvend. Külön díjért vehetjük igénybe.

FonyódÁrpád parti szabadstrand

Fonyódliget városrészben, az Árpád parton egy kilométer hosszan húzódik a szabadstrand, ahol egy retró óriáscsúszda-büfé komplexum működik.

BalatonfenyvesNagystrand

A teljesen újjáépült balatonfenyvesi csúszda két részből áll, a kék az Anakonda, a zöld csúszda pedig a Kamikaze nevet kapta. Mindkettő 11 méter magasról indul, és ugyanoda érkezik: a Balaton vizébe. A Kamikazét 14 év alattiak nem is használhatják. Az Anakonda, nevéhez méltóan, jó hosszú, tehát sokáig élvezhetjük a siklás izgalmát. Ezen a 120 méteres csúszdán csak a 12 év felettiek jöhetnek le.

KeszthelyVárosi strand
A város legszebb strandján megújult a vízicsúszda, csobbanás után érdemes kipróbálnod a vízen járó labdát, a légvárat, trambulint és a minigolf pályát is. Vízibicikli, SUP, sárkányhajó is vár rád, a szezon kedvence pedig a vízi élménypark lesz.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Gyenesdiás Diási Játékstrand

Egy játékstrand elképzelhetetlen csúszdák nélkül. A gyenesdiási strandon az óriáscsúszda évek óta a strandolók egyik kedvence. Ugye kipróbálod?

Vonyarcvashegy Lido strand

Az egyik legsportosabb balatoni strandról nem hiányozhat az óriáscsúszda sem, melynek végén nem a Balatonba, hanem egy külön medencébe csobbansz. Ha ez túl kevés az izgalmakból, próbáld ki a vízisí pályát is.

Balatongyörök Balatongyöröki strand

A balatongyöröki strand egy családi vízi paradicsom, 120 méteres homokos partszakasszal gyerekek számára is ideális, az árnyékos lidós részek és a szuper játszótér mellett egy vízicsúszda is vár rátok.
Fürdőzés közben még a Szigligeti-várra és Badacsonyra is ráláttok.

Révfülöp – Császtai strand

Révfülöp két strandja közül a Császtai területén található vízi csúszda, melynek használatáért nem kell külön fizetni.

BalatonakaliBalatonakali strand

Balatonakaliban külön térítés ellenében, napijegy megváltásával használható a nemrégiben felújított, vadonatúj csúszótesttel ellátott óriáscsúszda.

Balatonfüreden az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató fürdőhelyén: a Kisfaludy, valamint az Esterházy Strandon is csúszhatsz és csobbanhatsz.
Az Annagora Aquapark pedig igazi csúszdaparadicsom: a 12 fantasztikus csúszda 800 méternyi izgalmat kínál a kalandvágyó felnőtteknek és bátor gyerekeknek. A legkisebbeket pedig a három gyerekcsúszda várja.

A legkisebb csemetétől a nagyszülőikig mindenki talál magának lehetőséget az Annagora Aquaparkban
Fotó: a helyszín weboldala

CsopakCsopak strand

A csopaki csúszdából is csobbanhatsz a tóba. A lehetőséget a strandi belépőjegy megváltásával veheted igénybe, de különleges szórakozást nyújtanak a Wibit vízijátéktér izgalmas elemei is.

A csopaki strand csúszdája
Fotó: Szücs Ildikó

AlsóörsAlsóörs Községi Strand

Az alsóörsi strandon is vár rád vízicsúszda, ennek használatáért külön kell fizetni.

Balatonfűzfő Fövenyfürdő

Balatonfűzfőn a Fövenyfürdő óriáscsúszdája napijegy megváltásával használható.

Az egész családnak jó kikapcsolódás a Fövenyfürdő csúszdája Balatonfűzfőn
Fotó: Sági Ági/veol.hu

Vízi játszótér

SiófokAranypart szabadstrand

Trambulin, majomketrec, távolugrás, vizes árok, és még számos játékelem vár a vízben lévő Bebó Aquaparkban Siófokon, az Aranyparton, a Tömörkény István utcánál. A létesítmény június végétől augusztus végéig fogadja az ugrálni vágyókat.

A szabadstrandról bárki megközelítheti a siófoki Bebó Aquaparkot Fotó: Krausz Andrea

Siófok Nagystrand

Bohóc vízköpő, kalózhajó vízágyú és spriccelő aqua-alagútak is tarkítják a siófoki Nagystrand gyermekmedencéjének élményelemeit. Ezeket a strandra szóló belépőjegy fejében minden apróság használhatja. Ugyanitt, a Balatonba telepített lebegő vízi játszóteret pedig külön díj ellenében lehet birtokba venni.

A siófoki Nagystrandon a picik medencéjében és a Balaton vizében is találunk vizes játszóteret
Fotó: Krausz Andrea

KeszthelyVárosi strand

A Balaton egyik legnagyobb, közel 1800 négyzetméteres WaterPlay nevű vízi élményparkja a keszthelyi Városi strandon vár rátok. Mászhatsz, csúszhatsz, ugrálhatsz, mindezt a vízen ringatózva, ne lepődj meg, ha vízbe pottyansz néha, hatalmas móka, nemcsak gyerekeknek.

Vízi élménypark is vár a Városi strandon
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatonakaliban vízi vidámpark s gondoskodik a még teljesebb szórakozásról és élménydús strandolásról.

A csopaki strandon lévő Wibit vízijátéktéren 800 négyzetméteres területen 23 élményelemen szórakozhatsz, játszhatsz, mozoghatsz. Sok más mellett a vízen ringatozó mászófal és csúszda, egyensúly gerenda, vízi katapult, kötélhinta vár rád.

A csopaki strandon a vízi játéktéren is számtalan lehetőség vár
Fotó: Huszár Gábor

Az alsóörsi strandon az Aqua Fun park vízi akadálypályáján család minden tagjának izgalmas lehet a csúszdák, a trambulinok, a Tarzan-kötél vagy a kilövő zsák kipróbálása.

Extrém sport

SiófokBamboo Sziget Vízisí és Wakeboard pálya

A Bamboo Sziget egy nagy stégre épült a nyílt vízen, a parttól mintegy 80 méteres távolságra, az Aranyparton, a Csúszda utcánál. Az ötszög alakú pályát vízisível, wakeboarddal, monosível, wakeskattel és landlocckal is igénybe veheted. A pályát bárki használhatja, aki úszni tud. Gyerekeknél az alsó korhatár a 10 év. A vízisípálya 2-es fokú viharjelzésben nem üzemel.

Bamboo Sziget Siófokon, az Aranyparton
Fotó: Krausz Andrea

VonyarcvashegyVízisí és wing a strandon

Ha a strandolás neked nem a törölközőn fekvéstől szól, hanem izgalmakra vágysz, akkor a 800 méter hosszú wakeboard pályán a helyed. A drótkötélpályán húzott léceken, vagy deszkán nem egyszerű állva maradni, sok vízbeesés és újraindulás után azonban te leszel a strand sztárja. A strand szélén egy külön, stégre épített szigetről indulhatsz el életes siklására, ha belejössz, akrobatikus mutatványokkal kápráztathatod el a nézőket.
Ha a vízibicikli vagy a SUP már unalmas lenne, tanulj meg wingezni, és repülj a hullámok felett. Egy szörfdeszkán, felfújható szárnyat a kezedben tartva minden izmodat megdolgoztatod, miközben suhansz a déli part felé.

BalatonfüredFüred Wakeboard Centrum

Balatonfüreden a Füred Kempingben elektromos vontatású vízisí működik. Kilenc vonszolóval vár az ötszögletű, közel 900 méter hosszú pálya, azaz a Füred wake.

Levegőben és vízen – izgalmas lehetőség a vízisí
Fotó: Facebook/Füred Wake

BalatonfűzfőFűzfő Wakeboard

Balatonfűzfőn is találnak kihívást maguknak az extrém sport kedvelői: itt vízisi pálya működik. Balatonfűzfőn, a Föveny Fürdő területén található a wakeboard pálya. Itt szívesen látják a gyakorlott vízisízők mellett a gyerekeket és a kezdőket is, de kipróbálhatjuk a fánkot és SUP-ot is.

 

Nyitókép: Sági Ági/veol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva