borsonline.hu | 2022.07.22. 19:20
Átúszás - csak tapasztalt úszóknak!
Bár jó bulinak tűnik, még a tapasztalt úszóknak is komoly sportteljesítmény a Balaton átúszása.

A Lidl Balaton-átúszás Magyarország egyik ikonikus sporteseménye. Minden évben több száz vállalkozó kedvű úszó gyűl össze Révfülöpön, hogy megtegyék az 5200 méteres távot Balatonboglárig. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi.

 

 

Csak gyakorlott úszóknak

Rasovszky Kristóf Európa- és világbajnok, olimpia ezüstérmes sportoló is már évek óta részt vesz a neves eseményen, viszont felettébb fontosnak tartja kiemelni, hogy mindenképpen csak olyanok vegyenek részt az eseményen, akik stabil úszástudással rendelkeznek.

– Ezt a távot megtenni még versenysportolók számára is embert próbáló feladat, körülbelül egy órát vesz igénybe nekik – mondta a Borsnak az úszó, majd hozzátette: mivel egy tömegsport rendezvényről beszélünk, itt főleg azok az emberek próbálják ki magukat, akik nem professzionális sportemberek, ezért nagyon fontos a megfelelő felkészülés.

 

Rasovszky Kristóf szerint, aki nem tapasztalt úszó, ne vegyen részt ezen az eseményen
Fotó: Dömötör Csaba

A sportember szerint legalább fél évvel korábban érdemes elkezdeni a felkészülést, minimum heti 2 vagy 3 alkalommal el kell járni úszni és legalább 2-3000 métert tempózni.

– Nagyon fontos az állóképesség fejlesztése. Ez a táv tapasztalatlanoknak akár 3 órát is igénybe vehet, arról nem is beszélve, hogy a hullámokra is számítanunk kell – magyarázta a Balatoni Cápa becenévre hallgató hosszútávúszó.

Vitorlások vigyáznak az úszókra

Nagyon fontos a biztonság, pontosan emiatt 100 méterenként vitorlások várnak minket, ezért ha fáradtnak érezzük magunkat, érdemesebb megállni egy kis pihenőre, hogy újult erővel tudjunk újra nekifutni a megmaradt távnak.

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu
Forrás: borsonline.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva