Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.08.14. 12:00
Hévíznek is köszönheti olimpiai ezüstjét Rasovszky Kristóf
Egy kicsit a magáénak is érzi Rasovszky Kristóf szenzációs nyílt vízi olimpiai ezüstjét a Balaton közeli fürdőváros. És a 10 kilométeren másodikként végző versenyző sem gondolja ezt másként.

Elsők között számoltunk be arról, hogy – a megszokott tréningjei mellett – a hévízi gyógytóban készül a tokiói körülményekre a világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok úszó.

Rasovszky Kristóf júniusban azt mondta az egyik szombat reggeli edzés után a Zalai Hírlapnak, miután kiszállt a 32-33 fokos vízből:

– Ha ezt bírom, akkor kint sem lesz probléma, hozzátéve, éremért megy az olimpiára. Nos, minden bejött.

A Magyar Úszószövetség honlapjának a tokiói éremszerzés után úgy fogalmazott: a hévízi edzés fényesen bevált.
– Rengeteget számított, hogy szombatonként a Hévízi-tóban edzhettem – részletezte. – Azért az nagyon felkészített arra, ami itt várt ránk. Folyamatosan 30-31 fok volt a víz, sőt, amikor utoljára úsztam benne néhány kilométert, akkor már 34-nél tartott – akkor úgy döntöttünk, ennyi elég lesz. Na, ahhoz képest itt az első négy kör körülbelül olyan volt, mintha egy jégkádban úsznék. Azaz engem egy pillanatig nem befolyásoltak a körülmények, csak az úszásra tudtam koncentrálni.

A világbajnok úszó Hévízen is az olimpiai éremért dolgozott
Fotó: Magyar Úszószövetség

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy fogalmazott: a város minden magyar sportolóért szorított, Kristóf ezüstérme pedig különös büszkeséggel töltötte el az itt élőket s azokat a külföldieket is, akik rendszeres vendégei a gyógytónak.

Mindenki egy kicsit a sajátjának is érezte ezt a bravúros olimpiai medált.

– Hévíz és a tófürdő örömmel segítette Rasovszky Kristóf felkészülését, különösen azért, mert elkötelezettek vagyunk a sport területén. Más sportágak versenyzői is jártak már nálunk, a női kézilabda-válogatottól az asztaliteniszezőkön át a Fradi korosztályos és a Honvéd felnőttcsapatáig.

A versenyzők sérülések utáni rehabilitációjára Hévíz ideális helyszín, és a sportturizmusra és építenek.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva