likeBalaton.hu | 2023.02.20. 09:00
Balatoni időjárás a február 20-i héten
A balatoni időjárás részletei a február 20-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, azonban a légkörnek melegfronti jellege lesz, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Balatoni időjárás hétfőtől péntekig

Hétfő

A gyakran erősen felhős égből elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Továbbra is erős lesz az északnyugati szél.

Kedd

Intenzív, rövid ideig tartó, folyékony halmazállapotú csapadék várható, kevés napsütéssel. A hőmérséklet reggel 2, napközben maxium 8 Celsius fok körül várható.

Szerda

Napos és felhős időszakok váltják egymást. A hőmérséklet reggel 0, napközben maxium 8 Celsius fok körül várható.

Csütörtök

Napos és felhős időszakok váltják egymást. A hőmérséklet reggel -1, napközben maxium 9 Celsius fok körül várható.

Péntek

Intenzív, rövid ideig tartó, folyékony halmazállapotú csapadék várható, kevés napsütéssel. A hőmérséklet reggel -1, napközben maxium 9 Celsius fok körül várható.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva