likeBalaton.hu | 2023.03.06. 09:00
Balatoni időjárás a március 6-i héten
A balatoni időjárás részletei a március 6-i héten.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Balatoni időjárás hétfőtől péntekig

Hétfő

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak a Dunántúlon, később többfelé várható eső, havas eső, a hegyekben esetleg hó. +6 fok körüli értékeket mérhetünk. A délies szél gyenge marad.

Kedd

Az erősen felhős, vagy borult égből főleg az ország déli felén, délelőtt várható többfelé eső. Máshol csak elszórtan lehet csapadék. 9-13 fok közé enyhül az idő. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik.

Szerda

Marad a borongós idő, de napközben szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Reggel és az esti óráktól valószínű újabb eső. A délnyugati szél erős, több helyen viharos lesz. 10-16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök

Erősen felhős időre van kilátás, de csak néhol fordul elő zápor. A délnyugati szél élénk marad. 14 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Péntek

Erősen felhős időre van kilátás, de csak néhol fordul elő zápor. A délnyugati szél élénk marad. 14 és 20 fok közé melegszik a levegő.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva