likebalaton.hu | 2018.12.25. 20:00
Balatoni programok a téli szünetre
Korcsolyázás, síelés, wellness-programok, szabadtéri puncs party, szilveszteri rendezvények és újévi csobbanás. Összeszedtük a Balaton-környéki programokat, amelyek a téli szünetre kínálnak kikapcsolódást.

Évzáró Puncs Party Siófokon, december 27-30.:

A két ünnep között sem áll majd meg az élet Siófokon! Egy szilveszterre hangoló szuper szabadtéri programmal várnak mindenkit a Fő térre. Az Évzáró Puncs Party december 27-e és 30-a között téli finomságokat, forralt bort, isteni puncsokat és színpadi, zenés műsorokat kínál a Víztorony környékén sétáló vendégeknek.

Programok:

December 27-én (csütörtök): 18 órakor Nagy Edmond
December 28-án (péntek): 18 órakor Feeling Együttes
December 29-én (szombat): 18 órakor Cascade Music Jam
December 30-án (vasárnap): 18 órakor Black Velvet

Korcsolyapályák a Balatonnál:

Szükségünk van némi szabadtéri testmozgásra a téli időszakban is, ezért elő a korcsolyákkal, és irány a balatoni régió! Négy településen lehet korizni műjégpályán a térségben: Siófokon, Balatonlellén, Szigligeten és Veszprémben, ráadásul az elős három pálya esetében közvetlenül a Balaton-partján, a víz mellett élvezhetjük a siklás örömét.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ – Siófok:

A régió egyik legnagyobb wellness központja összesen két napig lesz zárva: 2018. december 24-én és 25-én, de a többi napokon 9 órától 21 óráig áll a fürdőzők, szaunázók rendelkezésére. Tehát igen, szilveszterkor és újévkor is fürdőzhetünk, ha ehhez van kedvünk!

Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó:

Kiváló program az egész családnak, ráadául a kilátóból nem mindennapi látvány tárul a szemünk elé, megcsodálhatjuk a téli Balatont. A látogatóközpont a szünetben december 27., 28., 29., 30., 31., tart nyitva 10-17 óráig. (December 24., 25., 26., 2019. január 1., 2., zárva van.)

Síelés Eplényben:

December elsején nyitott az eplényi sípálya. Rengeteg havat gyártottak, és azóta is frissítik a pályákat. A hóágyúzás mellett 10-15 centiméter friss hó is érókezett december közepén, így már az A7-es pályát is megnyitották. Ezt a pályát teljes hosszábban és mellette a kétszemélyes ülőlifttel tavaly adták át teljes hosszában.
Az Intersport Síaréna változatos, 7984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon lehet hódolni a téli sportoknak. Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze.

Kéknyelű pezsgőtúra Badacsonyban:

Itt az ideje ledolgozni a karácsonyi finomságokat! Irány Badacsony, ahol a hegy tetején Kéknyelű pezsgővel búcsúzhatunk az óévtől!

Gasztrohegy hétvége-Év végi disznóságok:

Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.

Tihanyban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóközpontja a Levendula ház várja több alkalommal téli kézműveskedésre a családokat.

Balázs Fecó koncert a Veszprémi Petőfi Színházban. December 30-án Balázs Fecóval és vendégeivel, Szűcs Antal Gábor gitárművésszel, Malek Andreával és Jáger Bandival lehet közösen nosztalgiázni. A közönség olyan szívmelengető dalokat hallhat az est folyamán, mint az 1967-es Neotontól a Kell, hogy várj, de elhangzik az 1972-es évből a Taurus zenekar Kőfalak leomlanak című dala, vagy éppen az 1981-es Homok a szélben is felcsendül sok-sok régi emléket felidézve.

Veszprémben több kiállítás is január első napjaiban zár, ezek meglátogatására remek alkalom a téli szünet néhány napja.

Nem csak vájtfülűeknek érdemes meghallgatni Balatonfüreden december 27-én, Érdi Tamás és a Mendelssohn Kamarazenekar estjét, ahol Bach, Mozart és Mendelssohn művek lesznek műsoron.

 

Szilveszteri programok:

VI. Szilveszteri Regatta vitorlásverseny Balatonlellén, melyre bárki nevezhet. A rendezvényt lebonyolító BL YachtClub idén is nagyszabású szilveszteri bulival búcsúztatja az évet, így december 30-án nagy szauna nappal, előszilveszterrel, december 31-én pedig hatalmas bulival vár mindenkit, nem csak a vitorlázókat.

BÚÉK Siófok Szilveszteri party a Fő téren. Fellép a Blokk együttes, Weisz Viktor és az R-GO. A himnuszt és az éjféli tűzijátékot követően pedig retro disco vár mindenkit!

Szilveszteri Mulatós Party a zamrádi Szt. Kristóf Pincészetben sztárfellépőkkel és büféasztalos vacsorával.

Veszprém izgalmas történetével szilveszterkor sem késő megismerkedni, remek alkalom erre a várnegyedet bemutató vezetett séta.

Balatonfüreden több vendéglátó egységben szerveznek szilveszteri mulatságot. Mi a Neked Főztem programját ajánljuk, ők az új tágas füredi étteremben készülnek remek szilveszteri vacsorával.

Tapolcán futás és fürdés a tóban: a festői szépségű Malom-tó partján Örömfutás várja a családokat, ezt követően a legbátrabbak Schirilla György, a nemzet rozmárjának társaságában megmártózhatnak a 16 C hőmérsékletű Malom-tóban.

Ha még nem próbálta a szabadtéren zene, móka és finomságok között búcsúztatni az óévet, itt az ideje, hogy Hévízen belekóstoljon ebbe az ünneplésbe! A Deák téren forralt borok, finomságok és kézművesek is várnak bennünket, a fergeteges hangulatról pedig koncertek és Harsányi Levente gondoskodik.

Legyél Te az utolsó fürdőző idén a Balatonban, hiszen tudod az utolsókból lesznek az elsők! Ábrahámhegyen egy utolsó 2018-as, közösségi mártózásra hívnak minden bátor érdeklődőt!

Újévi csobbanás:

Aki szeretne megfürdeni január első napján a jéghideg Balatonban, az szervezett körülmények között tegye! Erre két helyszínen is lehetőség nyílik: Szigligeten, ahol várhatóan ezúttal is több százan futnak majd a habok közé, valamint Siófokon, ami egy kisebb szerveződés, de már 2018. január 1-jén is elég nagy figyelem kísérte.

Szigliget, 2018. január 1.
MTI Fotó: Varga György

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva