Szaniszló Hajnalka | 2019.10.11. 14:00
Be akarják tiltani a tökfaragást a Balatonnál?
Október utolsó napjához közeledve a Balaton környékén élő lakosság két táborra oszlik: vannak, akik tökfaragással és rémisztő díszekkel színesítik otthonukat. Vannak, akik a különböző fórumokon hőbörögnek: “A halloween csak egy amerikai hülyeség "háborúskodás" békés rendezése érdekében szerveznek különleges eseményt a Balatonnál. Itt bevetik Füred Kapitányt, a balatoni mesehőst is, aki különleges kincsvadászatot szervez.

Nem igazán érdemes ezeken az ünnepeken vitázni, hiszen minden eseménynek megvan a maga helye az életben, földrajzi hovatartozás nélkül is. Ráadásul ezek az ünnepek nem egy napra esnek. Egyszóval nincs értelme a vitának.

Emlékeztek, amikor szerencsét hozott a tökmagos pogácsa?

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Magyarországon is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált.

Itt összegyűjtöttük nektek a legjobb balatoni tökös programokat, mutatjuk.

Balatonnál békésen megfér egymás mellett a három jeles nap. Sőt, a halloween rajongók csak Halottak napja, november 1. után gyűlnek össze a kikötőkben. A hónap második napján, a füredi és siófoki kikötőből indul az a félelmetes hajó, ami a gyerekeket várja. Az eseményt a Balatoni Hajózási Zrt. szervezi.

Füred kapitányról már mi is írtunk, itt találod.

A jelmezekbe öltözött gyerekeket kalózműsor, lufihajtogatás, csillámtetoválás és arcfestés várja. A szellemes rendezvényre meghívták Füred Kapitány is, a balatoni mesehőst, aki kincsvadászatot tart a szellemhajón. Videós meghívóját az eseményről itt tette közzé.

Félelmetesen jó rendezvényt szerveznek a kikötőben! Meghívták a balatoni mesehőst is…Minden bátor gyereknek itt lesz a helye!

Közzétette: Füred Kapitány – 2019. október 7., hétfő

Mint ismert, Füred Kapitányt újságírók, turisztikai és reklámszakemberek hozták létre azért, hogy olyan eseményeket népszerűsítsen a tó környékén, amelyek a környékbeliek mellett, a messzebb lakó családokat is arra bátorítja, hogy induljanak ősszel is a Balaton partjára. Ebben az évben már tízezer gyerekkel találkozott a mesehős. Ennek köszönhetően ő leghíresebb helyi szuperhős az óvodások és szüleik körében.

További tökös ötleteket itt találsz.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva