Szaniszló Hajnalka | 2022.06.12. 07:00
Béres Alexandra brutálisan jó tippjei a nyári fogyáshoz és táplálkozáshoz
Béres Alexandra szuper tanácsokat ad a strandformához, de mesél a magánéletéről is.

Sorozatunkban foglalkozunk azzal, hogy hogyan készítsük fel a nyárra a bőrünket, és hogyan ápoljuk az arcunkat. Hogy hogyan védjük a kezünket, milyenek a körömtrendek, valamint, hogy mire figyeljünk a nyári lábápoláskor. Megnézzük majd azt is, hogy milyen fürdőruha divat várható 2022 nyarán.

Ezekről a témákról cikkvégi ajánlónkban olvashatsz.

De, persze a leghangsúlyosabb mégiscsak az, hogy milyen beach body-val lépünk a balatoni strandokra. Természetesen, sokan készülnek már hosszú hónapok óta a vágyott strandformára. Mások azonban az utolsó pillanatban döbbennek rá, hogy itt a nyár.

Béres Alexandra segít, hogy mit tehetünk, ha szuperjól szeretnék kinézni a strandon

Béres Alexandra Fitness Világbajnok segít olvasóinknak, hiszen az utolsó pillanatban is tehetünk azért, hogy csinosabbak és formásabbak legyünk a balatoni nyaralás alkalmával. És persze, az is fontos, hogy hogyan érdemes táplálkozni a nyaralás idején.

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

– Hogy vagy? Hogyan telnek a napjaid?
– Általában 5:45-kor kelek, hiszen két kisgyerekkel élek. Szeretek elkészülni mielőtt ébresztem őket, és időre van szükségem, hogy magamhoz térjek. Ilyenkor van lehetőségem átgondolni azt is, hogy hogyan alakul a napom. (mosolyog)

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

– Hétvégén is ez a menetrend?
– Hétvégén többet dolgozom, hiszen az emberek nagy része ilyenkor ér rá az edzésre és a tanácsadásra. Ilyenkor van a legtöbb óra és rendezvény is, melyeken előadóként veszek részt. Ezek után szaladok haza a családhoz. Igyekszem fenntartani az egyensúlyt a munkám és a magánéletem között.

– Mi tart téged harmóniában?
– Ha jóban vagyok önmagammal. Család, sport, egészséges életmód és a feladataim elvégzése. Ahhoz, hogy mindez megférjen egymás mellett, nagyon átgondoltan kell terveznem. Ha tiszta szívvel végezhetem a feladataimat és a végére is érek, akkor érzem jól magam.

– Van aranyszabályod a napi rutin során?
– Semmiképp sem a gyerekeimtől veszem el az időt. Én megyek értük a suliba, és viszem őket az edzésre. Amikor nincsenek itthon, olyankor tartom az online edzéseket.

– Milyen lesz a nyarad?
– Sűrű nyarunk lesz. A koronavírus miatt több mint két éve nem látogattuk meg a férjem tengerentúlon élő szüleit, ezt most bepótoljuk. Befolyásolja a nyarunkat, hogy a kislányomnak szemkorrekciós műtétje lesz.

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

– A Balatonnál is nyaraltok idén?
– Hétvégente igyekszük minél többször eljutni a Balatonhoz. Európán belül is utazunk pár helyre pihenni. Izgalmas nyarunk lesz, ezért már most előre dolgozom.

– Milyen a kapcsolatod a Balatonnal?
– Egyre gyakrabban látogatunk a tóhoz, mert az apukámnak és a húgomnak is van ott nyaralója.

Ezt csinálja a Balatonnál a többi hazai sztár.

– Mit csinálsz a Balatonnál?
– Gyakran kirándulunk, és a tónál sok egészségnap is van, ahol előadást vagy edzést tartok. Az emberek a covid után felszabadultak és sokkal nyitottabbak, az egészséges életmód felértékelődött.

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

– A rendezvények mellett online edzéseket is tartasz. Van tuti tipp, ami gyorsan tökéletes formát garantál?
– Attól függ, hogy mit nevezünk az utolsó pillanatnak, azaz mikor kezdjük a felkészülést. Ha a nyaralásig van két hónapunk, nagyon sokat tehetünk azért, hogy jól nézzünk ki a strandon. Ha egy hónapunk van, szintén jelentős változást érhetünk el. Ha csak egy-két hét áll rendelkezésünkre a fogyáshoz, akkor vagyunk igazán az utolsó pillanatban.

Alexandra tanácsai, ha 2 hónap van a nyaralásig

– Vegyük ezeket sorra. Kezdjük azzal, hogy ha van két hónapunk, mit tehetünk.
– Érdemes elkezdeni a kardió edzés mellett a formába hozó, súlyzós edzést is. Ezzel azt érjük el, hogy leolvad rólunk heti 0,5-1 kiló. Ez két hónap esetén akár 4-6 kiló mínuszt is jelenthet. Óriási változás, és fürdőruhában is látványos. 60 perces edzést végezzünk hetente 4-5 alkalommal. Így indulnak majd be igazán a zsírbontó folyamatok. Emellett zöldségdús, és főként nyers zöldségekkel teli, változatos étkezéseket iktassunk be.

Alexandra tanácsai, ha 1 hónap van a nyaralásig

– Ha csak egy hónap van a nyaralásig, mit tehetünk?
– Így is leolvadhat rólunk 2-4 kiló. Tónusba tudjuk hozni az izmainkat azzal, hogy a kardió edzés mellé (gyors séta, kocogás, bringa, evezés) végezzünk testformáló gyakorlatokat, amelyek szépen formálják a hasizmot, a popsit, a combot, a vállakat, a kart, a hátat. Érdemes növelni az edzés intenzitását minimum heti öt edzésre. Így biztosan megtörténik a pozitív változás.

Alexandra tanácsai, ha már csak 1-2 hét van a nyaralásig

– Ha utolsó pillanatosak vagyunk, vagyis csak 1-2 hét van a nyaralásig, mi lehet a mentőöv?
– Ilyenkor már nem számíthatunk nagy súlyvesztésre. De az izmaink még ekkor is tónusba kerülhetnek. A gyakori testmozgás hatására egészségesebb, vérdúsabb lesz a bőrünk állaga is. Azt is javaslom, hogy ürítsük ki a gyomrunk és a beleink tartalmát, de ne drasztikus módszerekkel. Arra kell törekedni, hogy a beleink tartalma könnyebb legyen, és ezáltal laposabb lesz a hasunk. Ez súlyban nem fog megmutatkozni, mivel vizet nem szabad veszíteni, főleg nyáron nem. A hidratálás nagyon fontos. Látványban azonban sokat hozzáad az összképünkhöz.

– Milyen ételeket kell ahhoz fogyasztani, hogy tehermentesítsük az emésztőrendszerünket?
– A legfontosabb a magas rosttartalmú ételek és nyers zöldségek, tea és a víz fogyasztása.

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

Alexandra öt legfontosabb tippje a nyári felkészüléshez – napi rutin

– Mi az az öt dolog, amelyet javasolnál a nyárra való felkészülés során és beilleszthető a napi rutinba?
– Az alábbiakat javaslom:

  • Vigyünk a hétköznapjainkba rendszerességet annak érdekében, hogy a nyári programok miatt ne maradjanak el az edzések.
  • Figyeljünk a napszakokra, mert könnyen elmaradhatnak az edzések, ha azokat valahogyan befolyásolja az időjárás, főként a napközbeni nagy meleg. Éppen ezért érdemes reggelente edzeni.
  • Végezzünk kardió edzést erősítéssel, hogy beinduljon a zsírbontás, tónusossá váljanak az izmaink és hogy szebb legyen a bőrünk állaga.
  • Fogyasszunk minél több folyadékot víz, ízesítetlen tea vagy levesek formájában.
  • Emeljük meg a nyers zöldségek és gyümölcsök arányát. Hozzunk létre okostányérokat. Vagyis több legyen az egészséges összetevő, mint a más típusú étel. Fontos a nyers zöldségek mellett az alacsony zsírtartalmú húsok vagy halak fogyasztása is. Ehetünk többet, ha az arányok megfelelőek.

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

Fotó: Béres Alexandra hivatalos

 

– Mi a véleményed a zsírégető és vízhajtó készítményekről?
– Nyáron nem javaslom a vízhajtást. Lehet, hogy egy napig jobb eredményt látunk majd, de hosszútávon fontosabb, hogy hidratáljuk. Szebb lesz a bőrünk, a gondolataink harmonikusabban áramlanak, és kevésbé leszünk fáradékonyak. Az utolsó pillanatos zsírégetőknek pedig abszolút semmi értelme.

– Hogyan tudjuk beilleszteni a nyaralás alkalmával, akár szabadtéren is az edzéseket?
– Az online edzés a mai életmódhoz nagyon jól illeszkedik. Nincsenek fizikai határok, bárhonnan be lehet csatlakozni. Folyamatosan gyártom a friss tartalmakat az oldalamra. Több mint kétszáz edzős videóm van, amelyeket bárki könnyedén elérhet és elvégezhet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Béres Alexandra (@beresalexandra_hivatalos) által megosztott bejegyzés


– Mire figyeljünk a szabadtéri edzés közben a nagy hőségben?
– Gondoskodjunk a napvédelemről baseball sapka és UV A/B szűrős naptej használatával. Amikor izzadunk – és edzés közben bizony izzadunk – a bőrünk jobban vonzza a napsugarakat és könnyebb leégni. A nagy hőségben gyorsabban felhevül a testünk és megüt a nap. Alkalmanként hűtsük magunkat vízzel is.

Alexandra táplálkozási tanácsai a nyaralás idejére

– A nyaralás alkalmával hogyan étkezzünk?
– Az a legfontosabb, hogy megfelelő arányokat alkalmazzunk. Olyan ételeket együnk, amelyeknek alacsony a kalória- és zsírtartalma, valamint nem emelik meg a vércukorszintünket. Ha ezen elvek alapján állítjuk össze az étkezést, a nyaralás alkalmával is tudunk a súlykontroll szerint táplálkozni.

– Milyen ételek fogyasztasz a Balatonnál? Sportolni ilyenkor is szoktál?
– Élsportolóként a saját szabályaim szerint élek, de imádom a finom ízeket. Enni jó, de mértékkel. A parton mindig jólesik elfogyasztani egy hívogató, frissen sült hekket. Szeretek elmenni kocogni is néhányszor, hogy körülnézzek és átmozgassam magam.

– Hogyan írnád le az egészséges táplálkozás fogalmát?
– Az egészséges táplálkozás csak egy kis odafigyelést igényel. Nem kell tarthatatlan keretek közé szorítani és sanyargatni magunkat. Úgy kell étkezni, hogy az hosszútávon követhető legyen számunkra, és hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Még több sztárinterjú itt.

Még több, inspriáló fogyás-sztori és programlehetőség a Balatonnál.

Minden, ami Balaton és mozgás, sport, azt itt megtalálod.

Balatoni bringás témák itt.

Futás a Balatonnál? Itt mindent megtudhatsz a témáról.

Magabiztosan a parton #1 – Pedikűrös: „a lábad az alapja mindennek”

 

Magabiztosan a parton #2 – Manikűrös: így lesz trendi és ápolt a kezed

 

90 kilót fogyott a balatoni sztárborász

 

 

Nyitókép: Béres Alexandra hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva