Szaniszló Hajnalka | 2021.08.11. 09:00
Brutális programdömping hétvégén a Balatonnál
Napsütés, vízibickli, lángos, fröccs, koncert, kultúra. És persze ezernyi programmal is vár a Balaton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Napos, száraz, igazi nyaralóidő lesz.

Délutánonként 30-33°C körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Tartós hőhullám valószínű, rekkenő hőséggel délen 39-40 fokig melegedhet a levegő. Eközben tartósan száraz lesz a levegő, egészen minimális a csapadék kialakulásának esélye.

Most pedig jöjjön a hétvégi balatoni programajánló!

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Augusztus 14., szombat

Hétvégi zenés programok Zánkán, augusztus 14-ig

A település a gyerekeknek is kínál szórakoztató programokat. Répa, retek, mogyoró – Interaktív gyermek előadás, Palinta Társulat gyermekműsora és Rudi bohóc is fellép.

Aktív strand, Keszthely

Téged is várnak minden augusztusi szombaton a keszthelyi Városi Strand aktív programjai. Zsebeld be a győztesek jutalmát és szerezd meg az „AKTÍV STRAND” élménykuponokat, melyekkel kedvezményesen próbálhatod ki a Keszthelyi Víziparkot, a strandi nagycsúszdát, a kajakozást és a nyári hógolyózást.

Keszthely, strand
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Nemzetközi fafaragó verseny, Gyenesdiás

Szerinted láncfűrésszel lehet szobrokat készíteni? Gyere, és nézd meg, hogy lesz egy farönkből bagoly, medve vagy nyuszi.

Korzó estek, Gyenesdiás

Egy igazán pörgős nyári hétvége várnak Gyenesdiásra sok zenével és tánccal. Itt lesz a Kiscsillag, a Pál Utcai Fiúk és Takáts Eszter is.

Augusztusi Györöki BorKorzó, Balatongyörök

A környék legjobb boraival, finom ételekkel és fülbemászó dallamokkal, gyermekprogramokkal várnak mindenkit Györökön a móló melletti sétányon.

Bor. Zene. Zala fesztivál, Zalaszabar

Isteni borok a Zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata vár rád.

Rúzsa Magdi koncert, Zalaszabar

Remek borok, jó zenék, zalai ízek és illatok a hegyi pikniken, olvad a málna a szádban… Fergeteges hangulat vár rád.

 

Filmvetítés – Pont Csopak

Augusztus második hétvégéjén újabb filmvetítések és beszélgetések várják az érdeklődőket az újonnan nyílt Pont Csopakban. Szombaton a Tobi színei című magyar dokumentumfilmet vetítik.

Vezetett e-bike túra Hévízen és Egregyen

A kerékpártúra során helyi idegenvezető mutatja be a város ikonikus épületeit, nézd meg két kerékről, milyen a Tófürdő, a zsilip a Hévízi- patakon, a Római kori romkert és az Árpád kori templom.

A kékfestőinas előadás, Balatonboglár

A Majorka Bábszínház produkciójában Palkó, a szegénylegény kékfestőinasnak áll. Csodálatos álmot lát, amit azonban nem árul el senkinek. A király, megunva a makacskodást befalaztatja.

Beach SPIN 5 órás maraton, Gyenesdiás

Jókedvű, zenés, strandolós csapatversenyre várják a spinning rajongóit a gyenesdiási Játékstrandon. Tekersz vagy szurkolsz?

Próbaüzem a betonüzemben, Kisapáti

A Kisapáti-Nemesgulács határában formálódó Gilvesy B-üzem augusztusban egy napra megnyitja a kapuit: laza hangulat, zene, finom falatok, jó borok, pop-up jelleggel. Nézd meg, hol tartunk az építkezéssel, ami még folyamatban van.

Múlt századok ragályos nyavalyáiról – városi séta, Keszthely

Nemcsak az elmúlt éveket keseríti meg egy világjárvány, a séta során régmúlt idők keszthelyi történeteit ismerheted meg járványokról, kórházakról és gyógymódokról.

Akusztikus duó és electro swing, Veszprém

Három koncerttel folytatódik a pénteken kezdődött Rozé, rizling és jazz napok a veszprémi óvárosban. A tíznapos rendezvény második napján egy akusztikus duó (Bokor Ádám akusztikus gitár és Bokor-Hajdú Anett, ének), az electro swing stílust képviselő Szigeti Juli és zenekara, valamint az 1970-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágereit profin megidéző együttes lép színpadra Garami Gábor vezetésével.

Szepessy Béla grafikusművész kiállítása, Révfülöp

„Hatvanon innen és túl” – e címet viseli Szepessy Béla grafikusművész kiállításaSzepessy Béla grafikusművész kiállítása.

Balatoni Retro Láz 2021, Plázs Siófok

Az év legnagyobb balatoni retro fesztiválja újra Siófokon, a Plázson. Közkívánatra a fellépők között köszönthetjük a külföldi nagyágyút, a Sing Hallelujah előadóját, Dr Albant. A 90-es évek ikonikus alakja, a svéd fogorvos, élőben adja elő legnépszerűbb zenéit, amiket tudjuk, hogy ti is imádtok. Gyertek el és kiáltsuk együtt: It’s my life!

 

Szabó László Zoltán szobrász kiállításmegnyitója, Paloznak

Szabó László Zoltán szobrászművész kiállításának megnyitója augusztus 14-én a paloznaki Galériában.

Társasjáték New Yorkban – előadás, Szigliget Várudvar

Andrew Bergman komédiája egy gazdag műkereskedő házaspár előkelően berendezett New York-i lakásában játszódik. A kecskeméti színház fergeteges szórakozást ígér a nézőknek.

Csókos asszony előadás, Balatonboglár

Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató ugyanis színinövendék és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester, a háznép, Katóka és Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi. Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, aki meghívja a lányt a palotájába.

Bereczki Zoltán koncert, Balatonboglár

Bereczki Zoltán ízelítőt ad a Sztárban Sztár című műsorban életre keltett karaktereiből, valamint tiszteleg legnagyobb ikonja, Michael Jackson előtt. A koncert vendége: Radics Gigi.

Truesounds Music Night, Plázs Siófok – Club

Augusztus 14-én visszatér Siófokra a Truesounds Music. A helyszín a Plázs vadiúj Clubja. Felépők: Peter Makto, Gregory S, Davko és Justrice.

Hagyományőrző nap a Szigligeti várban

Az izgalmakban is bővelkedő nap során a meghívott hagyományőrző egyesületek számos, látványos bemutatóval ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a repertoárból. Lesz apródavatás és solymászbemutató is.

Íjászok a Szigligeti várban
Fotó: Mihály Szilvia

 

Augusztus 15., vasárnap

MAJKA & CURTIS ráadás 2.0, vendég: Pápai Joci – Plázs Siófok

MAJKA & CURTIS újra a Plázs színpadán, a vendég ezúttal Pápai Joci lesz.

Zene a Zöldben: Swing alá Django – Bossa Dorado, Siófok

A Zene a Zöldben koncertsorozat Siófok legszebb parkjában, a Jókai parkban kínál kellemes kikapcsolódást. A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A koncert ingyenesen látogatható.

Fran Palermo koncert, Balatonfüred

A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Az egyik legjobb hazai zenekar koncertje Balatonfüreden a Kisfaludy Színpadon.

Műfaji sokszínűség a Rozé, rizlingen, Veszprém

Klasszikus jazz és tánczenei sztenderdek, jazz/r’n’b formáció és egy indie-soul popzenekar ad koncertet vasárnap a Rozé, rizling és jazz napokon. A tíznapos rendezvény harmadik napján a veszprémi Swing-swing zenekar, a jazzt elektronikus elemekkel vegyítő, Kertész Erika énekesnő vezette E. K. Avenue, továbbá a rézfúvósokkal megerősített, Fonogram-díjas hazai formáció, a Ruby Harlem ad koncertet.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Bor7végék Badacsonyban, augusztus 12-15.

Idén a Bor7 helyett borhétvégékkel várnak bennünket Badacsonyba, kóstolj bele a tüzes vulkáni borokba.

RockBalaton, Fonyód, augusztus 12-15.

A rockzene és a metal híveit várják a déli part legnagyobb rockzenei fesztiváljára. A RockBalaton színpadán négy napon át váltják egymást a legnagyobb magyar rocklegendák és a feltörekvő fiatal zenekarok.

 

III. Balaton Off Road Festival, Cserszegtomaj, augusztus 13-15.

Egy kis Off Road, egy kis Quad és rengeteg barát. 2021-ben nagyobb kemping területtel és érdekesebb pályával várják a versenyzőket. Megnézed a sáros őrületet?

Food Truck Show, Keszthely, augusztus 13-15.

Modern és hagyományos street food ételek, gyermekprogramok, koncertek várnak ránk ezen a hétvégén Keszthelyen.

XVII. Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha ünnepe, Badacsonytördemic, augusztus 13-15.

A legfinomabb badacsonyi csemegékkel várnak ezen a gasztronómia fesztiválon, ahol a szürkének nem csak ötven árnyalatát ismerik. Kóstolj bele a szürkemarha ételekbe és a szürkebarát borokba.

6. Salföldi Dalföld, Salföld, augusztus 13-15.

A 2014 óta évente megrendezett háromnapos fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva, koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és más kulturális programokkal szólítsa meg a Balaton-felvidék varázsát megélni vágyókat és a magaskultúra iránt érdeklődőket.

Fotó: Salföldi Dalföld hivatalos

Fotó: Salföldi Dalföld hivatalos

 

Parkmozi, Keszthely, augusztus 14-15.

Parkmozivá alakul át a lenyűgöző Festetics-kastély parkjának egy része. Plédeken, babzsákokon, padokon élvezhetjük, ahogyan egy más világba csöppenünk a filmek révén. Szombaton a Mamma Mia! című filmet, vasárnap pedig a Becsúszó szerelem című, szintén magyar alkotást tekintheti meg a közönség.

Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje, Balatonföldvár, augusztus 14-15.

A mesekoncerten Danny Bain amerikai származású zenész és előadó, és Ágoston Béla multiinstrumentalista és zeneszerző kedves és vicces meséket adnak elő különleges hangszerekkel a Bajor Gizi Közösségi Házban.

Az én világom – fotókiállítás, Balatonfenyves, augusztus 15-ig

Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében. A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Orgona- és egyházzenei koncertsorozat Veszprémben, augusztus 15-ig

Tizenhatodik alkalommal szervezik meg az Árpád-házi Szent Margit-templomban a Nyári orgonavarázs elnevezésű koncertsorozatot.

Zenenyár Alsóörs, augusztus 16-ig

Az alsóörsi Református templom ad otthont a Református Zenenyár rendezvénysorozatnak 2021. július 17 – augusztus 16. között, amelyen komolyzenei koncerteket élvezhet a közönség.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték, Balatonfüred, augusztus 19-ig

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Nyári programsorozat a zánkai strandon, Zánka, augusztus 20-ig

Hétvégi zenés programokkal, koncertekkel, strandmozival, élő adással várja Zánka az érdeklődőket július 3-tól augusztus 20-ig.

Tájházi szerdák, Balatonkenese, augusztus 21-ig

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

Levendulaszüret Kőröshegyen, Kőröshegy, augusztus 22-ig

Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula.

Kőröshegyi levendulás Fotó: Krausz Andrea

 

Gyerekelőadások Tihanyban, augusztus 26-ig

Süsü, Maugli, Frakk, Ágacska és Hagymácska, Keménykalap és krumpliorr, Micimackó és Ludas Matyi is Tihanyban vendégeskedik idén nyáron. Pontosabban fellép a gyerekszínházi előadássorozatban.

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Tihany, augusztus 28-ig

A 2004-ben elindított Tihanyi Szabadtéri Játékok idén július 2. és augusztus 26. között várja színvonalas előadásokkal a közönséget.

Richter Flórián cirkusz 2021, Zamárdi, augusztus 28-ig

Adrenalinnal dúsított cirkuszi show műsor nemzetközi díjnyertes produkciókkal, gyönyörű lovakkal, tevékkel, zebrákkal és Magyarország leghíresebb elefántjával, Szandrával.

Fotó: Richter Flórián cirkusz hivatalos

Fürdőélet a nagy háborúban, Keszthely, augusztus 29-ig

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Balatonfüredi Borhetek, Balatonfüred, augusztus 29-ig

Közel 300 féle borfajtát kóstolhatnak az érdeklődők a balatonfüredi Tagore sétányon feállított pavilonokban. Huszonöt borász kínálja majd harminc fajta szőlőből készült borait, a borospavilonok között az első helyet, a hagyományoknak megfelelően, az év füredi borásza kapja.

Kiállítás Stekly Zsuzsanna tűzzománc munkáiból, Balatonföldvár, augusztus 31-ig

Különleges kiállítás Bajor Gizi Közösségi Házban.

Garten Balaton, Lovas, augusztus 30-ig

Idén újra nyílik az északi part legnagyobb kortárs művészeti programsorozata. Három héten át kiállítások, tárlatvezetések, pódiumbeszélgetések, koncertek, vetítések és művészeti workshopok várják az érdeklődőket.

Színe és fonákja kiállítás, Veszprém, szeptember 4-ig

Babinszky Csilla alkotásaiból nyílik kiállítás Színe és fonákja címmel. A kiállítás válogatást ad az alkotó életművéből. A tárlaton installációk, csendéletek, ceruzarajok és festmények is láthatók.

Klara and the Sun – kiállítás, Szentbékálla, szeptember 5-ig

A tárgy- és a képalkotás hagyományos művészeti médiumain túl a tudomány és a technológia aktuális eszközköszleteit felvonultató tárlat aktív részvételre invitálja a látogatókat. A kiállítás ingyenesen látogatható a mindenkori higiéniai előírásoknak megfelelően, csütörtökönként és péntekenként 11:00-23:00 óráig, szombatonként és vasárnaponként 8:00- 23:00 óráig.

Illatmúzeum Pannonhalmán, szeptember 5-ig

Magyarország első illatmúzeumában a látogatók elmerülhetnek a kozmetikai és gyógyhatású készítmények pannonhalmi fortélyaiban. A gyógynövényeket egészen a feldolgozási és csomagolási folyamatokig elkísérhetjük, miközben kezünkkel tapinthatjuk azokat különböző fázisaikban, a különleges illattölcséreknek köszönhetően pedig mindig friss aromákat köthetünk a megismert alapanyagokhoz. Ha érdekel a parfüméria és az illatok világa, vár a Pannonhalmi Főapátság Illatmúzeuma a történelem és a modernkor illataival.

The Frame – digitális fotóművészeti kiállítás, Tihany, szeptember 12-ig

2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában lesz megtekinthető a hazánkban egyedülálló The Frame digitális fotóművészeti kiállítás. A tárlat egy állandóan változó világ leképezése: a kihelyezett digitális képkereteken random időintervallumonként cserélődnek majd a felvételek, így minden látogatónak más és más vizuális élményben lehet része.

„Balatonfüred borcímkék tükrében” – kiállítás megnyitó, Balatonfüred, szeptember 29-ig

Augsuztus 5-én este 17 órakor Fülöp Júlia és Csizmazia Darab József ünnepélyes keretek között átadják a Balatonfüredi Helytörténeti Gyűjtemény részére az összegyűjtött címkék másodpéldányait. Fazekas Gergő (The Majordesign) és Varga András (Lídia Borház) előadással egybekötött bemutatója a XXI. század számítógépes applikációkat tartalmazó borcímkéiről. A kiállítást megnyitja: Molnár Judit képviselő.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2021. június 5.-2022. január 9.

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

 

Az időjárás-előrejelzést a koponyeg.hu készítette.
Nyitókép: Olvasói fotó/Boros Cintia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva