2019.08.12. 11:06
Csábító a Balaton nyugati csücske
Létezik jobb kikapcsolódás a forró nyári napokon, mint egy kis Balaton-parti ejtőzés? Aligha!

A hőségriadó következtében a Balatonnál könnyedén megtalálhatjuk a létező leghűsítőbb elfoglaltságokat. Az augusztusi kánikula miatt tartósan 30 Celsius fok feletti hőmérséklet vár ránk. Hol máshol lehetne leginkább elviselni, mint a „magyar tenger” partján?

Felkerestük Zala megye három csodálatos strandját: a gyenesdiási Lidóstrandot, a keszthelyi Városi strandot, illetve a vonyarcvashegyi Lido strandot, hogy tükrözhessük a zalai életérzést!

Térképezd fel Gyenesdiást! Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

 

Keszthelyen minden korcsoport megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot; Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

 

A vonyarci fotókeret installáció segít a balatoni emlékek megörökítésében; Fotó: Ujvári Klaudia / zaol.hu

A Balaton a riviéra a helyiek és a turisták számára egyaránt. Ahogy megérkezünk a partra, mintha időutazáson vettünk volna részt. Az ételek terén örök sláger maradt a tejfölös lángos, a balatoni hekk, vagy éppen az édesszájúak kedvence: a palacsinta. Elég csak felsorolás szinten megemlíteni ezeket a finomságokat, azonnal felidéződnek bennünk a balatoni nyaralások emlékképei.

Fotó: Mihály Szilvia

Mutatjuk a legjobb lángosozókat a Balatonnál!

Sőt, azt is eláruljuk, a Balatoni kör szerint milyennek kell lennie egy strandételnek!

A parton gyerek és felnőtt szintén feltalálja magát. A legkisebbeket játszóterek, játékok széles tárháza várja. Keszthelyen például lehetőség nyílik a Strandkönyvtár igénybevételére, ami főként a szellemi ellazulást segíti elő. Szembetűnő, hogy a felfújható matracok között egyre egyedibb darabokkal találkozhatunk, legyen az páva, teknős, pizzaszelet, esetleg unikronis.

A fonyódi Kázmér naplementés hódítására emlékszel?

Fotó: SUP Port Fonyód

Ma már nincs megvalósíthatatlan ötlet! Az extrém sportok szerelmesei sem maradnak ki jóból, de még az sem, aki csupán arra vágyik, hogy a megiramodjon vízibiciklivel a tó közepe felé.

Nyáron a Balaton szinte kötelező program! Nézd meg a képeket, ugye, igazunk van?

 

Ha idén még nem látogattál el, akkor reméljük a válogatásunkkal meghoztuk a kedved hozzá. Használd ki a jó időt és pihenj a tóparton!

Forrás: zaol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva