likeBalaton.hu | 2023.03.10. 16:00
Díjözön a vitorlás sport legjobbjainak
A Magyar Vitorlás Szövetség 2023. március 4-én a Testnevelési Egyetemen tartotta díjkiosztó ünnepségét.

A Magyar Vitorlás Szövetség a Ranglista-díjkiosztó ünnepségen átadta az Egyesületi Ranglista trófeáit – tudósított a hunsail.hu

World Sailing ransor alapján a Balatonfüredi Yacht Club végzett az 1. helyen. A Nemzeti osztályok eredményei alapján a TVSK végzett az első helyen.

Ezt követően ünnepélyesen kihirdették az Év Vitorlázói – és az Év Ifjúsági Vitorlázói címeket. A hölgyeknél Érdi Mária, a férfiaknál pedig Vadnai Jonatán lett az Év Vitorlázója.

A hölgyeknél Érdi Mária, a férfiaknál pedig Vadnai Jonatán lett az Év Vitorlázója
Fotó: hunsail.hu

 

Az Év Ifjúsági Vitorlázója lány kategóriában Fehér Boróka-Fehér Szonja páros, fiú kategóriában pedig Kis-Szölgyémi Soma – Juhász András Sámuel páros kapta a legtöbb szavazatot.

Az ünnepség keretein belül sor került a Nádas Kupa versenysorozat díjazására. Az MVSZ díjazta a Támogatott Ifjúsági osztályok és az Egyéb World Sailing osztályok közül az O’Pen Skiff és RS Feva 2022. évi ranglista győzteseit.

A Dulin testvérek által alapított Dulin-díj a legjobb serdülő Optimistes versenyző vagyis Török Csanád Álmos a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője kapta.

A Majthényi Zsombor Vándordíjat díjat 2006 óta egy szakmai testület által kiválasztott eredményes ifjúsági versenyző kapja. 2022 évben a díj nyertese: Szűcs Benedek-Csizmazia Bence páros, a 420 Világbajnokságon elért eredményéért.

A Timár Péter Emlékdíjat 2022-ben a legeredményesebb utánpótlás edző, vagyis Regős Attila nyerte el.

Végül, de nem utolsósorban díjazták a kiemelkedő nemzetközi versenyeredményeket is. A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság 20. alkalommal adta át a Héraklész Díjat az utánpótlássport, éves díjátadó ünnepségén. Itt 7 kategóriában 130 díjat osztottak ki. A gálán a magyar vitorlássport kiemelkedő utánpótlás versenyzőit is díjazták. A díjat Kis-Szölgyémi Soma – Juhász András Sámuel páros, valamint edzőjük Dénes Gábor kapta.

Itt a díjkiosztó ünnepségről készült videó:

Nyitókép: hunsail.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva