likeBalaton.hu | 2023.01.27. 12:00
Haranghy Csaba a Magyar Vitorlás Szövetség új elnöke
Haranghy Csaba 59 esztendős közgazdászt választották meg elnöknek a Magyar Vitorlás Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén csütörtökön.

Az egyedüli elnökjelölt a lehetséges 580 szavazatból 569-et kapott meg, a fennmaradó 11 érvénytelen volt. A tisztújításra azért került sor, mert tavaly októberben a kilenctagú elnökség hat tagja kezdeményezte Gerendy Zoltán elnök visszahívását, majd ennek nyomán az elnök és az elnökség novemberben január 25-i hatállyal lemondott.

Az elnöki pozícióra Haris Györgyöt és az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombort is jelölték, de ők még a közgyűlés előtt visszaléptek Haranghy Csaba javára,

aki Csillaghajóban vett részt az 1996-os atlantai olimpián.

Haranghy Csaba a megválasztása előtt tartott beszédében emlékeztette a tagságot, hogy többéves sportvezetői tapasztalattal rendelkezik, hiszen korábban elnökként vezette a Magyar Szinkronúszó Szövetséget, a Magyar Úszó Szövetségnél pedig alelnöki posztot töltött be. Mint hangsúlyozta, nem „protokoll elnök” szeretne lenni a vitorlázóknál, hanem amolyan „chairman”. A legfontosabb teendőjének a szövetség feszültségmentesítését tartja, de emellett

a balatonfüredi Kékszalag Port beindítását, a Vitorlás Akadémia működtetését és párizsi olimpiai kvóták megszerzését is a lényegesebb, megoldandó feladatok közé sorolta.

A korábbi elnök, Gerendy Zoltán leköszönő beszédében a rendkívüli tisztújító közgyűlés előzményét egy sportszerűtlen történetnek nevezte, de hozzátette, hogy ezt nem élte meg személyes támadásként. Beszámolt arról, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség 2023-ban 218 millió forint állami támogatásban részesül, ez minden idők eddigi legmagasabb összege. Mint elhangzott, ebben nagy szerepe volt annak, hogy Berecz Zsombor Tokióban a sportág hazai történetében először ezüstérmet nyert.

Nyitókép: Illusztráció/Vasvári Tamás/MTI

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva