Krausz Andrea | 2022.07.23. 08:28
Egy órával korábban rajtolt el 40. Balaton-átúszás, változhat az időjárás
Szombat reggel nyolc óra helyett hét órakor rajtolt el a 40. Balaton-átúszás élmezőnye. Már több ezren a vízben róják a kilométereket.

Az időjárás miatt egy órával korábban volt a start. Czettele Győző, aki az egyetlen teljes távon úszó résztvevője volt a második téli Balaton-átúszásnak, Facebook oldalán arról számolt be, hogy „már 7 órakor elindult a tömeg, előrébb hozták a rajtot, mert délután vihar várható. 7 órától 11 óráig mennek az indulók a Révfülöp és Balatonboglár közötti távon.”

Délutántól egy-egy zivatar kialakulhat

Bár szombaton tetőzik országszerte a kánikula, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délután a Dunántúl nyugati és északi területein a megerősödő szél és a helyenkénti záporok, zivatarok estére némileg „már csökkenthetik a hőstresszt”. A Balaton környékén 32-35 fok valószínű, késő estére 27-32 fokra mérséklődik a meleg. Délután a Dunántúl nyugati területein egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. A késő esti órákban is – mint fogalmaztak – „instabil maradhat a légkör”.

12 ezer résztvevő

Idén rekordszámú résztvevő, összesen 12 ezer ember jelezte átúszási, illetve áthúzási szándékát (SUP-pal is lehet teljesíteni a távot teljesíteni). A hagyományos 5,2 kilométeres távon mellett 2,5 kilométeres távra is lehette jelentkezni. A résztvevők biztonságát 200 hajó biztosítja és vitorlás biztosítja az „úszófolyosó” mentén.

Nyitókép: Illusztráció/BSI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva