Kovács Erika/veol.hu | 2022.11.20. 08:00
Egyre több kutyabarát hely van a Balatonnál
Már több száz kutyabarát hely van a Balatonnál, de még van hova fejlődni. A Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) becslése szerint több tízezer ember vett részt az őszi fesztiválokon, ahol a szervezők azt bizonyítják, hogy a tó nem zárt be a nyár végével, és nagy szükség van a kutyabarát helyekre.

A BTSZ szerint ősszel is vannak olyan programok, amelyek miatt érdemes a Balatonhoz utazni, az elmúlt hetekben több rendezvényen pedig kutyabarát szállásokat és kávézókat is népszerűsítettek. Így Tihanyban, a 20. Gardália Fesztiválon Varga László étteremtulajdonos egy kutyabarát menüt is bemutatott. A menü mellé egy speciális teafilter is járt, amely vidám, kutyás formájával próbálta felhívni a figyelmet az állatbarát helyek fontosságára, amit nagyon sok vendég igényel.

Varga László veszprémi étteremtulajdonos kutyás menüt is bemutatott a 20. Garda Fesztiválon Tihanyban, ahol Éskovács Péter idegenforgalmi kommunikációs szakember kutyateát ajándékozott egy vendégnek, aki négylábúval érkezett
Fotó: Kovács Erika/Napló

Fekete Tamás, a BTSZ alelnöke elmondta: már sok kutyabarát szálláshely, étterem és kávézó működik a Balatonnál, és a kutyás, teás akcióval ezekre szeretnék felhívni a figyelmet a Nyitott Balaton akción belül. Azt mondta, négy évvel ezelőtt már készítettek olyan térképet, amely a kutyabarát helyeket mutatta be. A térképen a két hivatalos kutyás strandon kívül (földvári és fonyódi) 22 szálláshely, 10 borászat, 21 étterem és cukrászda, 15 turisztikai látnivaló és 10 állatorvos címét is feltüntették. Mára a kutyabarát szállások, éttermek, kávézók száma megnőtt, főként a kisebb szállásadók váltak kutyabaráttá. Az alelnök felidézte, a közelmúltban körülbelül 30 ezer szálláshely újult meg a Kisfaludy programban. Ezek jelentős része egész évben nyitva van, közülük sok a kutyabarát hely.

Antal Bernadett, az Alsóörsön található Laroba Wellness Hotel — ahol szívesen látják a négylábúakat is — menedzsere kiemelte, sok helyen meg lehet már szállni a kutyával, ha a Balatonon járunk, de kevés még az olyan szállásadó, ahol a kutyákat is vendégként kezelik, és különleges szolgáltatást kapnak a négylábúak is. Van olyan hely — ahogy például náluk teszik —, ahol a kutyákat welcome drinkkel: egy tál friss vízzel fogadják, máshol kijelölnek a szállodán belül egy elkerített, nyugalmas sarkot, ahol a bejelentkezés alatt leheveredhetnek a négylábúak. Sok helyen lehet bérelni ágyat és kanapét védő plédet a kutyáknak, de van szállodai itató- és etetőtál is. Máshol a környék állatorvosáról, kutyakozmetikusáról helyeznek ki információkat a vendégeknek. A turisztikai szakember szerint egyre több olyan szálláshely működik, ahol tudják, mire van szükségük a kutyával érkező vendégeknek, akik nagyon sokan vannak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

  

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva