likeBalaton.hu | 2022.08.04. 15:07
Elmarad a Balaton-átevezés
A pótnapon sem lesz ideális idő az evezéshez, ezért a szervezők idén nem tartják meg a sportrendezvényt.

Pótnapot hirdettek

A Hervis Balaton-átevezést az eredetileg kijelölt időpontban, július 30-án a térségbe érkező, a vártnál erősebb hidegfront miatt nem lehetett megrendezni. Tíz óra után nem sokkal Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a Zamárdi Szabadstrandon felállított színpadon sajnálattal jelentette be az esemény elhalasztását az eredetileg tervezett, augusztus 6-i pótnapra. Ennek megfelelően a Szervezőbizottság az elmúlt napokban minden előkészületet elvégzett, hogy az átevezést sikerüljön a hétvégén megrendezni.

Fotó: MTI/Varga György

Jön a szél

Mindazonáltal az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint az alábbi időjárási viszonyok várhatók augusztus 6-án, szombaton Zamárdiban:
Szombaton és vasárnap folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, amely több napig tartó szeles időjárást hoz magával. Szombaton a hajnali órákban érkező gyenge hidegfront hatására észak-északnyugatira forduló szél megélénkül (25-35 km/h), majd a délelőtti órákban erős (45 km/h) lökések is előfordulhatnak, ami egyre tarajosabbá váló hullámzást okoz. A déli óráktól tovább erősödik az alapszél és vízközépen 45-50 km/h széllökések is várhatóak. A napközben megnövekvő felhőzetből a déli óráktól egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat.

Balaton-átevezés
Fotó: sonline.hu

Elmarad

Mindezek tudatában az OMSZ-szel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően, a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – úgy döntött, törli a 2022. évi Hervis Balaton átevezést.

– Kívánjuk mindenkinek, hogy élvezze a nyár hátralevő részét, és kövessék továbbra is figyelemmel az Magyar Kajak-Kenu Szövetség híreit, eseményeit. Köszönjünk szépen mindazok türelmét, és együttműködését, akik az elmúlt időszakban velünk együtt hittek abban, hogy ezt a fantasztikus hangulatú eseményt meg tudjuk tartani! Bízunk abban, hogy jövőre az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és újra megrendezhetjük az ország egyik legnagyobb és leghangulatosabb szabadidősport eseményét. Természetesen a nevezési díjak zárolását feloldjuk, így a már nevezetteknek a nevezési díj visszautalásra kerül. Ez sajnos azt is jelenti, hogy az eseményt ebben az évben nem fogjuk megrendezni – közölték a szervezők.

Nyitókép: MTI/Varga György

 

 

evezés

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva