Kovács Erika / veol.hu | 2022.09.02. 12:00
Erzsébet-táborok: tartalmas balatoni vakációt kínáltak
Élménydús programok, játékos tanulás várta a gyerekeket, a Balaton-parti Erzsébet-táborok idén is felejthetetlen élményeket kínáltak a vakáció alatt.

Erzsébet-táborok; a létszám 35 ezer fő

– Mintegy 35 ezren vehettek részt tartalmas programokon és kapcsolódhattak ki a felújított zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban az idei vakáció idején. Több mint 400 településről érkeztek diákcsoportok, közöttük hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, és állami gondoskodásban élő gyermekek is nyaraltak a június 19-től augusztus 26-ig tartó turnusokban – értékelte a nyarat Darabánt Judit, a táborokat működtető Erzsébet Alapítvány kommunikációs igazgatója.

A Balaton-parti ottalvós Élménytáborok részben A Tábor összeköt – Erzsébet-táborok című európai uniós projekt által, részben pedig állami támogatással valósulnak meg. Az Erzsébet-táborok szervezője és lebonyolítója 2016 óta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány).

erzsébet-táborok

A strandolás a legtermészetesebb a Balatonnál
Fotó: Mészáros Annarózsa

– Az Erzsébet-táborok az élményprogramokra és a biztonságra épülnek: Zánkán naponta több mint 60, Fonyódligeten napi 30 program közül válogathattak a gyermekek. A programok mellett napi ötszöri étkezést biztosítottak a szervezők, továbbá 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat és vízimentő-szolgálat is jelen volt a biztonság és az egészség érdekében.

Ingyen utazás, cél az Erzsébet-táborok

A kommunikációs igazgató kiemelte, a táborokba idén is ingyen utazhattak vonattal a táborozók menetrend szerinti járatokon, vagy a Miskolcról és a Nyíregyházáról induló különvonatokon. A táborozók mintegy 61 százaléka választotta az ingyenes vonatozást a táborba és haza.
A programok aktív részvételre épülő, élményalapú foglalkozások, melyek között idén voltak hagyományőrző, közösségépítő, kulturális, sport-, ismeretterjesztő és digitális kompetenciát fejlesztők is. A gyerekekre többek között íjászat, lasertag, kalandparkok, középkori csatajátékok, 3D-s Lego-robot és informatikai foglalkozások, csillagászat, kézművesműhely, színjátszás, sétahajózás, sárkányhajózás, katamarán vitorlázás, mozi, komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadás, zenei foglalkozások, néptánc, sportprogramok; többek között foci, streetball, röplabda, teqball, vívás, tábori olimpia, tábortűz, akadályversenyek és szinkronfoglalkozás is várt.

Erzsébet-táborok

Forrás: magyarnemzet.hu

Különleges tanulási és pályaorinteciós lehetőségeket is biztosítottak a gyermekeknek, valamint új, innovatív technológiákat ismerhettek meg. Idén először Zánkán exatlonpálya, a fonyódligeti táborban vízi kalandpark is várta a résztvevőket, az Ásványvilág című program is idén debütált.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: shutterstock
Forrás: veol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva