2019.07.26. 17:00
Ezek a legjobb zalai strandok!
Zala megye minden balatoni településén található legma­gasabb minősítéssel bíró strand, s különleges kínálatot nyújtó is több helyen. A közelmúltban hirdette ki a Balatoni Szövetség a Kék Hullám zászló strandminősítő rendszer eredményeit.

Sok szempont – parkolási lehetőség, a vizesblokkok állapota, akadálymentesítés, a környezet, gyermek- és családbarát lehetőségek, a játszóterek felszereltsége és minősége, árnyékolása, sportolási lehetőségek – alapján egytől ötig terjedő fokozatot érdemeltek ki a fürdőhelyek.

A keszthelyi Helikon strand a nyugodt pihenésre vágyók paradicsoma, ami háromcsillagos minősítést kapott. Az ötcsillagos Városi strand Keszthely gyöngyszeme. A 19. századtól álló Szigetfürdő korhű tornya egyedülálló látvány, és strandkönyvtár is működik a területen. Az animációs foglalkozások közt rengeteg a sportolási lehetőség, a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozat részeként ügyességi játékok és kézműves-foglalkozások is várják a gyerekeket. A négycsillagosra értékelt Libás strand a gyerekekkel érkezők körében kedvelt.

Fotó: Mihály Szilvia

A gyenesdiási Lidó strand a tavalyi szezonra újult meg, és idén először mérette meg magát. Négy csillaggal büszkélkedhet a fürdőhely, amelyen különlegességként a természet varázslatos világára is ráirányítják a figyelmet.

A Balaton családbarát strandja címet – öt csillaggal együtt – nyerte el a gyenesdiási Diá­si Játékstrand. A legkisebbeket sok eszközös játszótér, gyermekpancsoló várja, a nagyobbakat animációs foglalkozások, s minden korosztályt a számtalan sportpálya. Ezen a fürdőhelyen idénre modernizálták a beléptető­rendszert, s mindkét gyenesdiási strandon vészjelző beléptetőrendszert építettek ki.

Fotó: Keszey Ágnes

Vonyarcvashegyen találhatjuk a Balaton Kerékpárosbarát Strandját, e különdíjat nyerte el – ugyancsak öt csillaggal együtt – a fürdőhely. Számos sportolási lehetőség várja a fürdőzőket: a szabadtéri mellett vízi sportok is – többek között lehet vízisízni. Idénre megújult a sétány, egy részét áthelyezték, így nagyobb zöld területet használhatnak a napozók. A fából faragott szobrok, állatfigurás padok, virágtartók és játszóeszközök igen kedveltek.

Hamarosan új padok és szemétgyűjtők kerülnek a területre, s néhány napon belül új napelemes lámpákat szerelnek. Itt is vannak animációs foglalkozások, köztük olyan, melyben a gyerekek a társasjáték bábui.

A balatongyöröki strand árnyas fái mögött felsejlik a kivételes balatoni panoráma
Fotó: Keszey Ágnes

Az ugyancsak ötcsillagos balatongyöröki fürdőhelyen használaton kívüli területet füvesítettek, így nagyobb lett a zöldfelület. Népszerű a gyermekmedence melletti minidiszkó, illetve a hétvégi családi olimpia.

Akik nem a balatoni, hanem termál- és gyógyvíz melletti pihenést választják, azoknak Zalában számtalan lehetőségük van. Kehidakustányban szórakoztató programok is várják a családokat, s mindennapi animációs foglalkozások is kikapcsolódást nyújtanak.

Hévíz, a reumások Mekkája – így is hívják a zalai fürdővárost. De nemcsak a gyógyulni, hanem a pihenni és felüdülni vágyókat is várják a világhírű gyógytóhoz. A Feste­tics-fürdő­házban wellness és szau­na, továbbá masszázsok kényeztetik a vendégeket.

Kiemelt kép: Keszey Ágnes

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva