Mihály Szilvia, Keszey Ágnes, Krausz Andrea | 2022.03.11. 10:00
Hétfőn és kedden is egy csomó program vár a Balatonnál
Élő történelmi csata korhű ruhákban, kokárdakészítés, múzeumi nap, kutyasétáltatás, arborétum, madárkerti nézelődés, evezés és számos túra vár a hosszú hétvégén. Összegyűjtöttük a március 14-i és 15-i programokat.

Március 14-15.

Evezz a Hévíz-patakon

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a túrákon. Már csak hétfőn és kedden várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod. A túra három órás, nem megerőltető, családi és romantikus programnak is ideális.

SzabadságOn Zalakaroson

Ünnepi programok, borházak és kézműves vásár várja a vendégeket a Karos Korzón a tavasz első hosszú hétvégéjén. Tűzzsonglőrök, Forr a Dalom DJ party is vár rátok.

Március 15-i hosszúhétvége a Follyban

Vezetett kertlátogatás és a márciusi ifjakat idéző ételsor is vár rád a badacsonyörsi arborétumban. Az éttermükben ünnepi ajánlattal várják a hozzájuk érkezőket, étlapukat korabeli fogásokkal egészítik ki, aktuális kínálatukban kérhető lesz Jókai bableves és mangalicapörccel körített pirított túrós csusza is – Folly módra. A történelmi örökséget életre hívó délelőtti vezetést inkább a gyerekeknek, míg a délutánit a családoknak, felnőtteknek ajánlják.

Az arborétumban kicsik és nagyok is találnak programot
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Füredi Tavaszi Fesztivál

Az ünnepi hétkezdeten is kínál programokat a Füredi Tavaszi Fesztivál. Hétfőn történelmi túra és élőjáték várja azokat, akik szeretnek mozogni és elmélyülnének a történelemben. Kedden népzene csendül fel, ötvöződik az irodalom és a gasztronómia, s főszerepet kap a költészet is. A gyerekeket népi játszótér és kézműves foglalkozás várja.
A részletes programot itt találod

Madárkerti szezonnyitó napok Kerekiben

Több ezer négyzetméteren sok száz pompás díszmadár várja a látogatókat a kereki Balaton Madárkertben, ahol a hosszú hétvégén nagy kedvezménnyel és új szolgáltatásokkal csábítanak.

Balatoni Madárkert
Fotó: Krausz Andrea

Március 14.

Hévízi tavasz

Hétfőn este fél hattól fáklyás felvonulással várják a vendégeket az üdülővárosba. A mozi elől indulók korlátozott számban fáklyát is kapnak a szervezőktől.

A 48-asok nyomában

Vezetett történelmi sétára várják az ünnep előtt tisztelgőket Balatonfüreden. A séta során megidézék azokat a helyieket és fürdővendégeket, akik feladatot vállaltak a nemzet oldalán vagy akár a másik oldalon…

Tavaszi Kutyagolás Siófokon

A Siófoki Állatvédő Alapítvány hagyományos tavaszi kutyasétáltatós napja a menhelyen. Bárki részt vehet rajta, aki szereti a négylábúakat. Az ebek pedig már nagyon vágynak egy simogatásra, és szaladgálásra.

Fotó: Illusztráció/Krausz Andrea

Kokárdás kézműves foglalkozás Zamárdiban

Készülődjünk együtt a nemzeti ünnepre! A zamárdi Közösségi Házban hétfőn délelőtt egy kézműves foglalkozásán Gubányi Kata vezetésével lehet kokárdákat készíteni.

Készülődés a nemzeti ünnepre
Fotó: Krausz Andrea

Március 15.

Erdőwellness Zalakaroson

Tudod mi az az erdőwellness, vagy más néven erdőfürdő? Egy egészségmegőrző, gyógyító erdőtúra, az elcsendesedés művészete. A március 15-i sétán megismerheted a csikung mozgáskultúrát, a túra végén pedig erdei teaszánsz is vár rád.

Családi nap a múzeumban

Márciusi ifjak címmel hirdette meg különleges ünnepi programját a keszthelyi Balatoni Múzeum. Ma te is kézbe veheted a szabadságra szomjazó ifjak tárgyait, Kossuth egyik fegyvere is előkerül a raktárból, de készíthettek csákókat és kokárdát is.

A keszthelyi Balatoni Múzeum várja a családokat március 15-én
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva