likeBalaton.hu | 2020.08.27. 07:00
Hétvégi Balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás!

Augusztus 29., szombat

Wellhello / Várudvar Fesztivál

Elnöki este a Várudvar Fesztiválon! Nézzük meg együtt, hány kép fér még bele a nyárba!

Kőfeszt Kővágóörsön

A Kőfeszt célja egy csendes, nyugodt, beszélgetős, minőségi, valóban összművészeti fesztivált, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Kővágóörs és az egész Káli-medence visszakerüljön a kulturális térképre.

Szüreti Mulatság és Halászléfőző-verseny

Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás, és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik.

Anconai szerelmesek / Tihanyi Szabadtéri Játékok

A szabadtéri színpad Tihanyban a csodálatos Belső-tó fölött magasodik. Az elmúlt években nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai augusztus 29-ig minden pénteken és szombaton láthatók. Augusztus 29-én a Veres 1 Színház előadását láthatják.

Mozdulj, Balaton! – Sporttalálkozó

A vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul szombaton az idei „Mozdulj, Balaton!” programsorozat. A záróeseményen Somogy, Zala és Veszprém megyei strandok csapatai mérik össze erejüket, felkészültségüket több sportágban. Az idén nyáron, július 11-e és augusztus 22-e között három megyében, összesen 38 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Az idén kapcsolódott be a programba a kővágóörsi Pálkövei strand; Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken – a szervezők tájékoztatása szerint. A pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás fociban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, pétanque-ban, valamint vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére, indítására.

Dűlőre Futunk 2020 – Jótékonysági futás a Badacsony körül

Balaton, Badacsony, nyár, futás, jó borok, jótékonykodás. Jól hangzik, ugye? A 12 kilométeres távot teljesítheted egyénileg, vagy maximum 3 fős váltóban.

Kultkikötő: Az elveszett királyság – bábjáték

A Délibáb Társulat mesejátéka a Bajor Gizi Közösségi Házban. Élőzenés, asztali bábelőadás 4-10 éves gyerekeknek a Földünkről, a Földünkért.

Dream Beach strandszezon záróbuli

Jó hangulatú nyárzáró strandbulira várják az érdeklődőket a Diási Játékstrandra!

III. Libegők Éjszakája

Szeretnéd egy igazán különleges helyről megnézni a naplementét? Szeretnél egy különleges programot pároddal vagy családoddal? 2020-ban augusztus 29-én hazánk libegői késő estig nyitva lesznek, így az Eplényi Libegő is!

Fotó: Freepik

Egész hétvégén és a nyár folyamán – programok a Balatonnál

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Gyenesdiáson augusztus 30-ig

Szeretettel invitálja a Caravan Camping a VW Bogár autósokat és minden rajongót egy jó hangulatú nyárzáró közös dzsembori-re.

Summer Shutdown – Viviera Beach, Keszthelyen, augusztus 30-ig

Ennél jobb nyárzáró partyról nem is álmodhatsz! Táncold végig az augusztusi éjszakákat Keszthelyen, igazi karibi feeling vár rád!

Off road Gyenesdiáson augusztus 30-ig

Augusztus utolsó hétvégéjén a Faludi-síkon, az off-road pályán ismét nagyon sáros lehet bárki. Az off-road élmények teljessé tételéhez a szervezők sok dagonyát, érdekes attrakciókat ígérnek, mint például egy 50 m hosszú iszappálya, siratófalak, ügyességi versenyek, gyerekprogramok, teljesítményverseny, kiállítók és 100 órás non-stop parti sztárvendégekkel.

II. Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcs augusztus 30-ig

A tavaly debütált Bondoró Fesztivál ebben az évben a veszélyhelyzet miatt augusztus 28. és 30. között kerül megrendezésre. Több mint tíz külföldi fellépővel, különleges utcaszínházi attrakciókkal és vásári forgataggal várják a közönséget.

 

Park Piknik a Festetics-kastély kertjében Keszthelyen augusztus 30-ig

Postakocsis túrák, koncertek, lovasbemutatók, a gyerekeket pedig a Fanyüvő Játékpark várja a Festetics Kastély Park piknikjén augusztus utolsó hétvégéjén. A program sétálójegy (1000 Ft) megváltásával látogatható.

Balatonfüredi Borhetek augusztus 30-ig

A hagyomány idén is tovább él: 1932 óta vannak Balatonfüreden Borhetek. A borászok mindenkit szeretettel várnak a Tagore sétányon. A programokat a biztonság jegyében rendezik meg, színvonalas zenét szolgáltatva a borozáshoz, beszélgetéshez.

Fekete kastély kiállítás Balatonedericsen augusztus 30-ig

Augusztus 15-én nyílt Szűcs Pál alkotó elhagyott kastélyok makettjeiből kiállítás megtekinthető augusztus 30.-ig. A kiállítás ingyenesen látogatható! Augusztus 29-én és 30-án az alkotó tárlatvezetést tart.

Everness Fesztivál 2020, Siófok, augusztus 30-ig

Az Everness Fesztivál egyet jelent a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Öt nap felejthetetlen együttlét a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében.

Everness Fesztivál. Fotó: Everness Fesztivál hivatalos/Vanik Zoltán

Hévízi BOR- és GASZTROkorzó

Az idei évben rendhagyó módon családiasabb hangulatban, kisszínpadi produkciókkal, több térrel, több családi programmal vár ránk augusztusban Hévíz!

Bor7végék Badacsonyban

Idén a Bor7 helyett borhétvégékkel várnak bennünket Badacsonyba. Kóstolj bele a tüzes vulkáni borokba. Szombaton az A Nyughatatlan zenekar és Dj Juhász Bálint, vasárnap a Bówli Roll nevű formáció szórakoztatja a közönséget.

DJ a szőlőben Paloznakon

100% nyár – 100% DJ a szőlőben – 100% boldogság. Minden szombaton várják a vendégeket. A fűre lépni ér: ha laza piknik hangulatra vágytok, akkor nyugodtan lehet pokrócot vinni és leheveredni a fűre.

Tematikus napok a Helikon Kastélymúzeumban augusztus 29-ig

Múltidéző kastélylátogatás élőzenével, komolyzenei koncerttel és fényjátékkal, családi kincskereső, családi meseóra és postakocsi-túra, valamint lovasbemutatók és várják a látogatókat.

Fotó: Mihály Szilvia

Magyar Kortárs Top 10 – Kiállítás a Vaszary Galériában

A tárlat szenzációja, hogy a válogatásba több éven át készített toplista alapján kerültek be a kiállító művészek.

Balatonfüredi Borhetek augusztus 30-ig

A hagyomány idén is tovább él: 1932 óta vannak Balatonfüreden Borhetek. A borászok mindenkit szeretettel várnak a Tagore sétányon. A programokat a biztonság jegyében rendezik meg, színvonalas zenét szolgáltatva a borozáshoz, beszélgetéshez.

Flying Ball amatőr strandröplabda kupa – Plázs Siófok – szeptember 13-ig

8 hétvégén várja a Plázs az amatőr strandröpiseket. A férfi és női kategóriát szombaton bonyolítják, a vegyes kategóriát vasárnap. (Két fős csapatok nevezését várják).

Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: Olvasói fotó: Kaszanyi Boglárka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva