2019.11.04. 07:00
Hihetetlenül színes novemberi programokkal vár Siófok!
Libadalommal, Balaton maratonnal, Rajzfilmünneppel, mézeskalácsváros-építéssel és különleges jégkikötővel is csábítják a vendégeket a nyár fővárosába.

Érdemes lesz a november 15-17. közötti hétvégén Siófokra látogatni. Három különféle program is zajlik párhuzamosan, megéri akár mindegyiken részt venni!

Közel 10 ezer vendéget vonzott tavaly is a tó déli partjára a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont is, melynek mezőnye ezúttal is Siófokon rója a köröket. Az idei hazai futószezon zárásának is tekinthető balatoni sporteseményre a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet nevezni, csak különböző részletekre bontva. A november 16-án és 17-én zajló eseményen várható, hogy idén is többen csobbannak egy utolsót a magyar tengerben.

Közel 10 ezer embert vonz a nagyszabású Balaton maraton (Fotó: Krausz Andrea)

A tavalyi, nagyszabású rendezvényről itt lehet olvasni!

A város legnagyobb novemberi rendezvénye a Márton-naphoz kötődő Libadalom lesz. A Víztorony könyékén három napon keresztül libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. November 15-17. között fellép többek között Odett és Charlie is, a gyerekeknek pedig külön koncertekkel és programokkal készülnek a szervezők.

A 2018-as Libadalomról itt lehet olvasni!

Libás ínyencségeket kóstolhatunk a Libadalom fesztiválon (Fotó Krausz Andrea)

November 15-17. között az Országos Razjfilmünnephez is kapcsolódik Siófok. Az Animáció Világnapja alkalmából már hetedjére rendezik meg a programsorozatot, amellyel idén a Mézga család bemutatásának 50. évfordulóját ünneplik, és a 85 éve született legendás magyar rajzfilmesre, Nepp Józsefre emlékeznek. Többek között Mézga család maraton és tematikus kézműves foglalkozások is lesznek az ingyenes Rajzfilmünnepen a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Mézeskalácsváros Siófok 2018

Idén is megrendezik november végén Siófok napját. A november 29-i Városnapon helyi civil szervezetek és egyesületek részvételével vásárt tartanak a Fő téren, az ebből befolyó bevételek 50 százalékát jótékony célra ajánlják fel. Már karácsonyra készülve nyílik meg a Kálmán Imre Kulturális Központban az idei Mézeskalácsváros kiállítás, ahol a mézeskalácsokból megformázott Siófokot lehet megcsodálni. Ugyancsak a kulturális központban tartják meg este 18 órától a városnapi ünnepséget, ahol átadják a díszpolgári okleveleket, a Siófokért érmeket és a polgármesteri elismerő okleveleket.

Különleges, kanyargós jégpálya a siófoki kikötőben (Fotó: Krausz Andrea)

Nagy siker volt a tavalyi nyitás, így idén még korábban, november 29-én nyílik meg és 2020. február 2-ig tart nyitva a Siófoki Jégkikötő is a Hajóállomáson.

A különleges jégfolyosóból ezúttal kettő is körülöleli majd a korcsolyapályát, így egy igazán kalandos, és több mint 600 négyzetméteres pályán kanyaroghatunk majd. A létesítmény mellett korcsolyabérlésre és élezésre is lehetőség nyílik és természetesen egy jó teát, forralt bor vagy forró csokit bármikor elfogyaszthatunk. Több mint 250 négyzetméteren valódi jéggel várják a sport szerelmeseit, hétvégente jéghoki-bemutatót, jégdiszkót, kívánságműsort és jégkarnevált is szerveznek.

A Jégkikötő 2018-as szezonjáról is számoltunk be.

Összeállította: Krausz Andrea

(Nyitókép: Krausz Andrea)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva