likeBalaton.hu | 2022.07.27. 18:00
Hőség - Jön a lehűlés, néhol végre esővel
Péntek este az eddigieknél erősebb hidegfront éri el az országot, amelynek hatására országszerte lehűl a levegő és többfelé csapadék is várható - közölte Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerdai videójában.

Végre lehűlés hoz enyhülést. A hőség vége miatt a Balatonon szombaton és vasárnap már könnyebb lesz.

A meteorológiai szolgálat YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtökön még országszerte sok lesz a napsütés. Legfeljebb ország északnyugati területein, illetve az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, de jelentős csapadék nem várható. A minimumok 12 és 21, a maximumok 30 és 36 fok között alakulnak.

 

Pénteken is hasonló idő várható 31-37 fokos csúcsértékekkel. Ekkor viszont már az országtól nyugatra ciklon kezd „kimélyülni”, és ennek frontja péntek este megközelíti a Kárpát-medencét is. A front hatására többfelé várható zápor, zivatar. Továbbá a szél is megerősödik és országszerte visszaesik a hőmérséklet.

 

Az előrejelzés szerint szombaton 24 és 34, vasárnap már 22 és 28 fok közötti csúcsértékek várhatók.

 

 

 

Simon Gergő videójában azt mondta: a hidegfront a jövő hét első felében „még érzékelteti magát”, de a hét második felétől ismét erősödik a felmelegedés, és országszerte 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva