Szaniszló Hajnalka | 2019.08.13. 06:00
Hosszú hétvégi balatoni programajánló
Itt a régóta vágyott hosszú hétvége, s a Balaton partja tele lesz jobbnál-jobb programokkal, pláne, hogy számtalan helyen rendeznek tűzijátékkal egybekötött augusztus 20-i ünnepségsorozatot is.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

Ha már most a tűzijátékokra készülsz, itt rá tudsz pillantani, hogy hol érdemes és hol tudod egyáltalán megnézni a Balcsinál.

Tűzijáték Veszprémben

Fotó: Penovác Károly/Veol.hu

PÉNTEK

Balázs Fecó augusztus 16-án nagyzenekaros koncertet ad a Siófoki Szabadtéri Színpadon. A vissza nem térő alkalomra való tekintettel, ez az egyetlen koncert, melynek sokat mondó címe: “Érints meg még egyszer…” A nagykoncert vendégei: Keresztes Ildikó és Szűcs Antal Gábor.

Több helyszínen várják az érdeklődőket, ahol betekinthetnek a Szlovénia és Magyarország közös együttműködésével futó Horse Based Tourism projekt tartalmába. A három nap alatt megismerkedhetnek a lovas turizmus, a lovas sportok szépségével bemutatóikon és előadásaikon keresztül; ezek mellett tánc-show, solymász- és munkakutya-bemutató, játszóház, lovas grafikák kiállítása várja a résztvevőket, és lovaskocsikázásra is van lehetőség. Ez lesz a Keszthelyi Georgikon Lovas Napok.

www.pixabay.com

A harmadik veterán autós túra augusztus 16-án indul Balatonfüredről. Útvonal: 11:00-11:45 Balatonfüred, 12:15-13:30 Tihany, 14:15-15:15 Dörgicse, 16:00-17:00 Alsóörs, 17:30-21:00 Balatonkenese.

Fotó: www.pixabay.com

Balaton Old Boys nosztalgia zenekar és barátaik adnak koncertet Balatonmáriafürdőn augusztus 16-án.

Az idei nyáron is a húrok közé csap a Szigligeti várban a Hooligans. A már több, mint 20 éve fennálló zenekar Szigligeten is törzsvendég, hiszen már hatodik alkalommal lépnek fel a várban. A Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat már évek óta megrendezésre kerül a Szigligeti vár falai között. Az egyedülálló helyszín, ahol a koncert közben megcsodálhatjuk a naplementét a Badacsonyi- és a Szent György-hegy társaságában hozzájárul a különleges és páratlan hangulathoz. A már több, mint húsz éves zenekar Szigligeten is törzsvendég, hiszen a nagy népszerűségre való tekintettel már 6. alkalommal lépnek fel a várban. A banda, mint mindig, most is kitesz magáért, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. Ehhez hozzájárulnak a már jól ismert dalok, amiket a rádiók töretlenül játszanak. Gondoljunk csak a Királylány, a Paradicsom vagy a Legyen valami számukra, garantált a jó hangulat.

SZOMBAT

A Majorka színház augusztus 17-én A malacon vett királylány meséjét eleveníti meg bábjaik segítségével a földvári szabadtéri színpadon. Amikor János, a kanászlegény furulyázásba fog, malacai úgy táncolnak, hogy kacag, aki látja. Megtetszik ez a királylánynak is. Kéri Jánost, adna neki egyet. Ad is a legény jó szívvel, de nem ám pénzért.

Hogy mi a malac ára, a néző csak sejtheti, látni azonban nem látja. Majd kiderül a mese végén. Addig hősünk még túlad a többi két malacon is, elindul, hogy feleségül vegye a királylányt. Találkozik egy rátarti gróffal, aki ugyanerre pályázik. Szabadtűzön elégetik egymás kabátját, majd a király előtt jól felelnek a kérdések kérdésére. De melyiküké lesz a királylány keze? Kiderül a Majorka Színház meséjéből, amelyben látványos-humoros, új színpadi megoldások és a megszokott színvonalú majorka-stílus szórakoztatja a nagyérdeműt.

Közzétette: Majorka Színház – 2014. február 4., kedd

 

Vastag Csaba magyar énekes és színész. Kezdetben rockzenekarok énekese volt, majd szerepelt a Barátok közt című sorozatban is. 2010-ben megnyerte az első magyarországi X-faktort, ami meghozta számára a várt sikert. Azóta dalai, klipjei is sorra jelennek meg. Ezúttal Keszthelyen ad nagyzenekaros koncertet.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a „Hagyományőrző Napok” programsorozatot Szigligeten a várban. Szent István napjához kapcsolódóan tartanak hagyományőrző napokat a Balaton várában.

A Minimax Gyerekhajón augusztus 17-én a Hahó Együttes lép fel. A Minimax Gyerekhajón lesznek logikai- és társasjátékok, az animátorok pedig készséggel állnak rendelkezésre bármelyik játék bemutatásával, kipróbálásával kapcsolatban. Az egész kicsi csemeték is zavartalanul játszhatnak a bébi sarokban. A rajzolós asztalnál szebbnél szebb rajzokat lehet majd készíteni, de lesz arcfestés, tombola, Minimax barátokkal és Picicicával közös találkozó is, miközben a résztvevők a Balatonon hajókáznak majd.

 

A hosszú hétvégén ismét izgalmas programokkal várnak mindenkit a Kastélyparkban. Termelői vásár és kézművesek termékek, valamint íjászkodás is lesz.

George apja halála után VI. Györgyként készül az angol trónra lépni. Súlyos dadogása miatt azonban nem képes a nyilvános szereplésre. Lionel Louge liberális szellemiségű beszédterapeuta segítségével készül nagy beszédére, miközben Európát egy új szónok készül irányítása alá vonni: Adolf Hitler. A király beszédét a Kultkikötőben viszik színpadra.

Hazánk legnépszerűbb Beatles emlékzenekara a The Bits augusztusban számos balatoni helyszínen mutatja be koncertjét. Augusztus 17-én Alsóörsön a Szent István napi rendezvénysorozat közreműködőiként lehet megtekinteni Best of The Beatlesműsorukat.

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor Balatoni Retro Láz Siófokon, a Plázson, ahol a legnépszerűbb külföldi sztárokkal és a legkedveltebb magyar előadókkal idézzük meg újra a 90-es és 2000-es éveket és a balatoni bulik felejthetetlen hangulatát. A régi nagy slágerek közös éneklése mellett megannyi táncos, profi technika és különleges látványelemek gondoskodnak a felejthetetlen élményről. Az idei évben még az eddigieknél is nagyobb eseménnyel készülünk, hiszen a késő estig tartó nagyszínpadi show után a partysátorban folytatódik a buli és tart egészen hajnalig. Haddaway, Groove Coverage, Kozmix, Animal Cannibals, UFO, Csordás Tibi, Bestiák, Peat Jr. & Fernando feat Sheela, Náksi, Dj André, Erős vs. Spigiboy, DJM és Dj PéGé is játszik majd.

A Szigligeti Hagyományőrző Napok két, izgalmakban is bővelkedő napja során a meghívott hagyományőrző egyesületek számos, látványos bemutatóval ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a repertoárból. Részletek az eseménynél.

A négy napos hétvége első sztárfellépője Takács Tamás és zenekara lesz a zalakarosi forgatagban. Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, Gál Gábor gitárossal. Gyorsan kiderült, hogy több lesz a társulatból, mint hobbibanda, a kis kluboktól a legnagyobb fesztiválokig mindenhol nagy sikert aratott bluesműsoruk. 2016-ban negyedszázados jubileumát ünnepelte új albumával a Takáts Tamás Blues Band.

Augusztus 17-én a nyarat ünneplik a Nyári pincében: csillagokkal, zenével, együttléttel, kóstolással és hosszú-hosszú nyitvatartással. a Szent György-hegyi Nyári pincében. Begyújtják a kemencét, megvárják a naplementét, és keresik a hullócsillagokat. Csomor Gábor séf tárcsán sült finomságokkal, csirkével, tarjával, Nyári Pince raguval készül az eseményre, amelyeket 14 órától fogyaszthattok. Sötétedés után pedig hullócsillagokra vadászhat mindenki a teraszról néhány pohár bor társaságában.

Aerob edzés, zene, tánc, jókedv és jó társaság? Ez nem is lehet más, mint a zumba! Minden korosztálynak ajánljuk, idősebbeknek és gyerekeknek egyaránt. Bátran próbáljátok ki szombatonként 18:00 órai kezdettel a Keleti strandon.

Fotó: www.pixabay.com

A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban újra országjáró körútra indul az orgona, hogy csodás hangulatot varázsoljon a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára. Most azonban nem rekordokat dönt, hanem duettezik a hangokkal, rézfúvósokkal, vonósokkal és a legváratlanabb hangszerpárosításokkal lepi meg a közönségét. Az OrgonaPont olyan fantasztikus orgonaművészeket soroltat fel, mint Kovács Róbert, Somogyi-Tóth Dániel, Szamosi Szabolcs, Kovács Szilárd és Mészáros Zsolt Máté.

VASÁRNAP

A híres gyermekmese, a Moha és Páfrány ezúttal a balatonföldvári szabadtéri színpadon elevenedik meg a Kereplő Színház bábjai segítségével. Mindenki tudja, hogy az erdőben moha és páfrány lakik. A felnőttek egy hajdan népszerű televíziós mesesorozatból emlékezhetnek hőseinkre. A mai gyerekek a Kolibri Fészek színpadán ismerhetik meg azt az erdőt, amelynek Moha és Páfrány, a két huncut erdei manó a lakója. Az ő vidám kalandjaik elevenednek meg játékunkban.

Retro buli a Balatonlellei Szabadtéri Színpadon augusztus 18-án! Koncertet ad az Emelet együttes és Dévényi Tibi bácsi pörgeti a lemezeket a Retro discoban.

A Minimax Gyerekhajón augusztus 18-án a Buborék zenekarral szállhatunk vízre, mutatjuk a kísérőprogramokat is, melyekhez ide kell kattintani.

Tombol a nyár, javában tart a nyári szünet, előkerültek a biciklik! Figyelmeztessük a gyerekeket a helyes közlekedés szabályaira! Ebben mi is megpróbálunk segíteni legújabb klipünkkel, melynek címe: Közlekedési jelzőtáblák. Fogadjátok szeretettel 🙂 ! A klipet Csányi Nikolett és Linszter Robin készítette.

Közzétette: Buborék együttes – 2017. június 26., hétfő

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Augusztus 16-án és 17-én rendezik meg a már 21 éves múlttal rendelkező Tabu Oldtimer Vitorlás Kupát Balatonkenesén. Az eseménnyel kapcsolatban a pécsi sebészprofesszor, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, dr. Kollár Lajos elmondta, a rendezvény mára hagyománnyá nőtte ki magát. Idén is körülbelül 300 fő részvételére számítanak.

A DOSZFESZT célja minőségi kikapcsolódást nyújtani mindazoknak az egyetemistáknak, kiemelten doktoranduszoknak, fiatal kutatóknak, oktatóknak, akik az akadémiai szférában tevékenykednek, akik a fiatal magyar értelmiség jelene és jövője. Tudomány, kultúra és szórakozás. Az első PhD fesztivál! Fellépők listája itt.

Zamatos szőlővel, borokkal, ízletes falatokkal, színes kézműves vásárral várják a vendégeket a fesztivál minden napján 19 órától. A kézművesek utcájában színes forgatagként kínálják portékáikat az ügyes kezű emberek, változatos árukínálatukat érdemes végignézni. A rendezvény ideje alatt csemegeszőlő és konténeres csemegeszőlő oltvány vásárlására is lehetőség lesz, helyszíni szaktanácsadó: dr. Bakonyi László szőlőnemesítő. Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál program ide kattintva. Irány Vonyarcvashegy!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nytókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva