likeBalaton.hu | 2022.09.17. 08:00
Ingyenes lesz a kerékpárszállítás a vonatokon
A kerékpárszállítás ingyenes lesz 2022. szeptember 17. és 22. között, mivel ekkor tartják az Európai Mobilitási hetet.

Szeptember 17-től szeptember 22-ig ingyen lehet szállítani a kerékpárokat vonaton. Az Európai Mobilitási Hét keretében a Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelte, hogy azokon a vasúti járatokon (MÁV-Start, GYSEV, MÁV-HÉV), ahol lehet biciklit szállítani, 0 forintba kerüljön a kerékpárjegy – számolt be Facebook oldalán Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár.

Érdekel a balatoni menetrend? Itt találod:

Tervezd meg az utazást!
:

A kerákpárjegyet meg kell venni

A 20” feletti kerékátmérővel rendelkező kerékpárok szállítása esetén díjmentes kerékpárjegyet kell vásárolni. Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is szükséges megvásárolni – adta hírül a mavcsoport.hu.

Ingyenes lesz a kerékpárjegy a vonatokon
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A szeptember 17–22. közötti időszakra elővételben megváltott kerékpárjegyeket az utas kérésére kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a MÁV-START Ügyfélszolgálatán keresztül.

A díjmentes kerékpárjegy megváltása kötelező, így aki szeptember 17. és 21. között a kerékpárját szállítja, de nem rendelkezik díjmentes kerékpárjeggyel, menetjegy függvénye szerinti pótdíjjal (ha van menetjegye 500 Ft, ha nincs menetjegye sem, 2600 Ft) tud a fedélzeten menetjegyet venni.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva