Kovács Erika/veol.hu | 2022.09.11. 12:00
Új bringaközpont létesült Balatonfüreden
Új bringaközpont nyílt a Balatonnál, európai szintű szolgáltatásokkal várják a bringásokat.

Új bringaközpont létesült Balatonfüreden

Új bringaközpont átadására került sor. A 96 millió forintból épült, 100 négyzetméteres BalatonBike365 Port kerékpáros központ Balatonfüreden, az Aranyhíd sétányon, ahol európai szintű szolgáltatásokkal várják azokat, akik bringával fedezik fel a páratlan balatoni tájakat.

– Nincs a Balatonnál az ittenihez hasonló, minden igényt kielégítő központ – mondta Princzinger Péter, a BalatonBike365 projekt vezetője, az Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

 

 

A Balatonnál elsőként Balatonfüreden építettek kerékpáros szolgáltató központot

A szolgáltatóközpont a Kisfaludy strand közelében, a Balatoni Bringa körön helyezkedik el. A BalatonBike365 program keretében létrejövő balatoni kerékpáros fejlesztésekhez az 1,2 milliárd forint uniós támogatást a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciuma nyerte el. Ebből

96 millió forintba kerül a 100 négyzetméteres balatonfüredi BalatonBike365 Port szolgáltató központ

melyet Harangvölgyi András, a program észak-balatoni szakmai vezetője kezdeményezett. A munkát tavaly október elején kezdték meg. Az építéshez az önkormányzat biztosított telket, és alakította ki a parkot, zöld területet.

– Nagyon örülünk ennek a fejlesztésnek, hiszen Balatonfüred az aktív turizmus tekintetében is megkerülhetetlen desztináció szeretne lenni – mondta Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere.

Új bringaközpont létesült Balatonfüreden Fotó: Kovács Erika/veol.hu

Új bringaközpont létesült Balatonfüreden
Fotó: Kovács Erika/veol.hu

 

Tervezd meg az utazást!
:



 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: BalatonBike365 hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva