Krausz Andrea | 2022.05.17. 10:00
Itt a Kék Hullám – keresik a Balaton legjobb strandját
A Balatoni Szövetség 2022-ben is megrendezi hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítést. Ötcsillagos zászlót kapnak a legjobbak. Május 31-ig lehet nevezni.

2004 óta rendezik meg a megmérettetést, melynek során a legjobbak ötcsillagos zászlót kapnak és több különdíj is gazdára talál majd.

A strandokat június második felében működés közben minősíti a zsűri. A díjkiosztóra és zászlóátadásra 2022. július 1-jén kerül sor

– tájékoztattak a szervezők.

A hagyományok szerint értékelik például a vizesblokkok tisztaságát, az akadálymentesítést, a virágosítást, a gyep állapotát, a játszóterek minőségét, az árnyékos területek számát. Figyelembe veszik a parkolási, a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szolgáltatásokat, valamint a strandi vendéglátóhelyek kínálatát is. A szabadstrandok is részt vesznek a versenyben. (A balatoni szabadstrandokról itt lehet olvasni.)

Idén újra keresik a Balaton családbarát strandját és a legzöldebb strandot is.

2021-ben ötcsillagos minősítést kapott a balatonföldvári Keleti strand
Fotó: Krausz Andrea

Várják az üzemeltetők jelentkezését

Tavaly rekordot döntött a minősítésre jelentkezők száma, 43 balatoni strand vállalta, hogy a bejárás során szigorú szempontrendszer alapján vizsgálja meg őket a bizottság, és három kemping is megmérettette magát. (Részletek itt.)

A Zamárdi Nagy Strand is a tavalyi ötcsillagosok között van, és itt még belépődíjat sem kell fizetni
Fotó: Krausz Andrea

Mint a Balatoni Szövetség felhívásában jelezte, ebben az évben végre újra korlátozások nélkül lehet a standokat használni, így idén már nem a közegészségügyi szempontokon lesz a hangsúly. A minősítésre 2022. május 31-ig lehet jelentkezni.

Nyitókép: veol.hu/Pesthy Márton

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva