Krausz Andrea | 2021.07.12. 19:31
Itt a változás! Mégsem tilos a kikötőmólókon horgászni
Lekerültek a horgászatot megtiltó táblák a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által üzemeltetett hajókikötőkben. Bizonyos kompromisszumokkal mégiscsak engedélyezett a pecázás Balatongyörök, Szigliget, Badacsony és Révfülöp mólóin.

Korábban megírtuk, hogy horgászatot tiltó táblák jelentek meg a badacsonyi és a szigligeti kikötőmólókon. Idén ugyanis előfordult, hogy pecások akadályozták a hajók kikötését, egyszer még rendőri intézkedésre is sor került. Most azonban a Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetősége egyeztetett a kialakult helyzetről és sikerült megegyezésre jutni.

– A tárgyaló felek úgy határoztak, hogy ezek közül a két leginkább problémás balatongyöröki és szigligeti móló esetében helyi horgászrendet vezetnek be. Ennek legfontosabb rendelkezése, hogy

a hajózási főszezont jelentő két nyári hónapban (július 1-től augusztus 31-ig) 10:00 és 23:00 óra között tiltott, míg azon kívül engedélyezett a horgászat.

Ez jelentős engedménynek számít a horgászok szemszögéből nézve a korábbi általános tiltáshoz képest – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Helyi horgászrendet alkottak Balatongyörökön és Szigligeten a kikötőben Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

 

A horgászatot tiltó táblákat új, helyi horgászrendet tartalmazó táblák váltották fel

– A két cég vezetősége egyetértett abban, hogy néhány renitens viselkedésű egyén miatt nem helyes a szabálytisztelő többség büntetése. Akik viszont a helyi horgászrend szabályozása ellen vétenek, szigorú büntetésre és a balatoni területi jegy bevonására számíthatnak – figyelmeztetnek a halgazdálkodás szakemberei, akik felhívják a figyelmet arra, is hogy a pecások csak a hajóforgalom zavarása, akadályozása nélkül horgásszanak, ne szemeteljenek, és alkalmazkodó magatartással törekedjenek a békés egymás mellett élésre a kikötőt használó hajósokkal és járókelőkkel!

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva