likeBalaton.hu | 2020.12.13. 09:00
Karácsonyi ajándékötletek - balatoni bor és sörcsomagok
Lepd meg szeretteidet és csempéssz balatoni hangulatot a karácsonyfa alá vagy az ünnepi asztalra! Rendeld meg online vagy szerezd be a borokat egy hétvégi kirándulás során a kedvenc borászodtól!

A borászatoktól az egy-egy palack bor és a komplett, karácsonyi menüsorhoz tervezett borcsomagok mellett később beváltható ajándékutalványokat is rendelhetsz, válogasd össze a kedvenceidet!

Pócz Pincészet

Tegyetek a karácsonyi asztalra a desszert mellé egy Kokas-hegyi kései szüretelésű édes sárgamuskotályt!
A borászat mottója: A jó bor a szőlőben kezdődik, a borász csak “ronthat” rajta. De hidd el, nem rontott, ez az édes balatoni bor igazi ünnepi ital. Intenzív citrusos illattal indít, a túlérett szőlőtől a töppedt ízek és zamatok kavalkádja köszön vissza a pohárból. A cukortartalomhoz társuló kiegyensúlyozó, finom savai miatt édes desszertek kiváló kísérője ez a bor, ajándéknak is tökéletes.

Fotó: Pócz pincészet

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

– Az idei év kihívásai mindannyiunkban nyomot hagytak, várjuk az év végi ünnepeket, a megérdemelt pihenést. Most több időnk lesz a családra, a közös főzésekre, nagy beszélgetésekre. Ehhez szeretnénk a saját borainkkal hozzájárulni, idei karácsonyi válogatásunkba a legszebb boraink kerültek.
Tradicionális pezsgőnk minden ünnepi pillanathoz illik, csúcsházasításaink, a fehér Nemere és a vörös Sirocco pedig a Balaton klasszikus vitorlásainak eleganciáját hordozzák magukban. Komoly, dűlős boraink, a Kokas Merlot és az Ibituba Cabernet Sauvignon a dél-balatoni termőterület nagyságáról mesél, késői szüretelésű édes borunk, a Tramontana pedig bármilyen vacsora végére felteszi a koronát – tudtuk meg a birtokon, akiktől webshopon rendelheted meg a karácsonyi borcsomagot.

Fotó: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

Fata Pince

A Fata pince és a Borbarátok Badacsonyban nem csak borcsomaggal, hanem ünnepi ajándékutalvánnyal is készült. Ha még nem tudod, mikor, de azt tudod, hogy hol szeretnél majd a családoddal pihenni, tökéletes választás egy szálláskupon mellé néhány palack különleges Fata bort rendelni.
A Fahordós csomagban egy üveg Rózsakő és egy üveg Cabernet Sauvignon hozza el a badacsonyi ízeket az otthonodba. A boros palackokon a szénceruzával rajzolt fekete grafika a dédapa foglalkozására, az összefonódó cseppek pedig a családra utalnak, hirdetve hitvallásukat, miszerint egy a család és egy a cél.

Fotó: Fata pince

Laposa Borbirtok

– Év végére összeválogattuk a pince csúcsborait, és egy Laposa dugóhúzót is elrejtettünk a csomagban – mondta Laposa Bence. – Badacsony Magyarország ékszerdoboza, és ezt szeretnénk minél többeknek megmutatni. Hisszük, hogy ez a világ egyik legszebb szeglete a Balaton partján. Található itt: tanúhegy, kőtenger, túraút, kilátó, kápolna, templom, és persze a pince mélyén izgalmasabbnál izgalmasabb fehérborok. A karácsonyi borcsomagunk különlegessé teszi a pillanatot, legyen az az ünnepi vacsora, vagy egy otthon töltött meghitt este a családdal. A csomag tartalma az Istenmeredekje Kéknyelű 2016, Kápolna Olaszrizling 2017, Aranydomb Juhfark 2017, Kőtenger Furmint 2016, Apukám Világa 2018, Kéknyelű 2019, ajándék dugóhúzó.
Ingyenes szállítással rendelheted meg a borokat, és teremthetsz badacsonyi hangulatot karácsonykor az otthonodban.

Fotó: Laposa Borbirtok

Borbély Családi Pincészet

Az Év bortermelőjétől, Borbély Tamástól is rendelhetsz karácsonyi borválogatást a karácsonyi vacsorához.
A Sokszínű Olasz rizling csomag nélkülözhetetlen kísérője az ünnepeknek, a menü minden ételéhez passzolnak, a könnyed előételektől kezdve a tartalmas sülteken át, megkoronázva az ünnepi menüt egy kiváló desszert borral.
Különleges, limitált palackos tételeket is tölthetsz a poharadba. A csomag faládában is rendelhető, tartalma: „fröccsnekisjó” Badacsonyi Olasz rizling ’19, Bács hegy Badacsonyi Olasz rizling ’16, Karós badacsonyi Olasz rizling Limited selection ’15 (összesen 1300 palackos tétel), Nász a Bácson Badacsonyi Olasz rizling Limited selection ’16 (egyszeri tétel, összesen 400 palack, már kevesebb, mint 100 palack van belőle), Badacsonyi Olasz rizling késői szüret ’17, Badacsonyi Olasz rizling Jégbor ’15

Fotó: Borbély Családi Pincészet

Söptei Pincészet

A csopaki Söptei Pincészet az adventi időszak beköszöntével kedvezményes ünnepi válogatásokat állított össze, melyek a borászat prémium palackjainak legjavát vonultatják fel.
Az Ünnepi Prémium Válogatás a pincészet 6 palackos legjava duplázva, köztük a világ legrangosabb borminősítő eseményén, a Bordeaux-i Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen aranyéremmel díjazott ’18-as Varázslat tétellel, a Söptei Fehér Karácsony Válogatás egy ünnepi exkluzív fehérbor 6-os csomag, és az Ünnepi Vörös Válogatás vörösbor csomag tételei lesznek méltó társai az ünnepi vacsora ínycsiklandó fogásainak.

Plusz egy sör

Stari Sörfőzde, Tapolca

A Balaton-felvidék első kisüzemi sörfőzdéjében, Tapolcán a mai napig családi vállalkozásként készülnek a különleges kézműves sörök. A sör készítése több száz éves német sörgyártási hagyományokon alapszik, de a folyamatos újításaiknak köszönhetően mára sikerült egy szuper prémium minőségű sört előállítaniuk, amely kiválóan megfelel a XXI. század fogyasztóinak. A Stari Ötcsillagos Társaság ajándékcsomaguk öt szuper sört és egy logózott poharat tartalmaz.
Ha megrendeled, ezeket az ízeket kóstolhatod meg: Stari Premium Pils, Stari Rubin Hood (ír vörös sör), Stari Fehérlófia búzasör, Stari Nagyon Meggysör, Stari Feketeribi (fekete ribizli sör).

Fotó: Stari Sörfőzde

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva