Krausz Andrea | 2019.02.13. 12:03
Kutyamentő autóra gyűjtenek Valentin-napon Siófokon
Lemondanál a virágról, vagy a csokiról, és megkérnéd a kedvesed, hogy idén ezek helyett támogassa a siófoki állatmenhelyt egy autó megvásárlásában?

Ezzel a felhívással fordul a hölgyekhez az amúgy jórészt hölgyek által irányított és működtetett Siófoki Állatvédő Alapítvány. Évente közel 500 kutyát és 60 macskát mentenek meg az aktivisták a Balaton-parti városban.

Ahogy a LikeBalaton is beszámolt róla, egész évben, hóban-fagyban is a kutyakennelek körül szorgoskodnak, ha kell orvoshoz szaladnak az állatokkal, máskor talált négylábúakért futnak a legkülönbözőbb helyszínekre.
Van is két autójuk, de, mint írják, az egyik öreg, a másik vén. Többször lerobbannak, az utóbbi fél évben alig volt olyan nap, amikor működtek volna.

–Lassan itt a Valentin-nap és mindenki vágyik valamire, ki ékszerre, ki utazásra, virágra, ajándékra. Mi egy autóra vágyunk. Na, nem olyan csillivilli autócsodára, hanem egy dobozos, megbízhatóan működő kisteherautóra – vallják be őszintén az állatmentő hölgyek, majd hozzáteszik, hogy itt ez a bizonyos ajándékozós ünnep: jön a csoki meg a virág , de ehelyett kérjük meg a szeretett férfit, hogy az idén inkább az alapítványnak adják az ajándék árát.

Deformált izületeire kapott merevítő kötést ez a talált apróság (Fotó: facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány)

Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány vezetője szerint jó lenne, ha legalább 700 ezer forint összejönne, ami egy jó tárgyalási alap lehet egy autókereskedőnél vásárláskor.

A gyűjtés állását folyamatosan közlik a Siófoki Állatvédő Alapítvány facebook oldalán.

Az utalást a Siófoki Állatvédő Alapítvány számlájára várják: Erste Bank 11992505-05500598-00000000.

PayPal: siofokiallatvedo@gmail.com.

És hogy bearanyozzuk a mai napotokat, itt egy cuki videó egy csapat apróságról. Ez a nyolc kutya mamával együtt érkezett a menhelyre januárban az egyik siófoki nyaralóház kertjéből, ahol a riasztásra kiérkező vagyonvédelmi cég találta őket. Nagyon nagy szerencséjük volt az apróságoknak, hogy nem fagytak meg a jeges földön. Most így élvezik a gondoskodást:

Fotó: facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány/Boldog Attila

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva