likeBalaton.hu | 2022.05.16. 10:00
Kvíz: A balatoni időjárás különlegességei
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Korán jött az idei strandidő. Egyre többen mártóznak meg a Balatonban. Siófokon is nyitnak a strandok. Összesen mekkora szakaszon lehet a településen ingyenesen strandolni?

Fotó: Krausz Andrea

2/5

Újévi hőmérsékleti rekord dőlt meg idén Balatonakalin. Hány fokot mértek ekkor?

Fotó: MTI/Varga György

3/5

Előfordul, hogy akkora szél tombol a Balatonnál, hogy a víz kilép a medréből. Döbbenetes látvány ilyenkor a meder. Fonyódon mérték a legnagyobb szélerősséget a régióban. Hány km/órával tombolt a szél tavaly decemberben?

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

4/5

Hullócsillagok sokaságát láthattuk 2019-ben Siófok felett. Melyik meteorraj volt az?

5/5

Több mint hatvan éve van viharjelzés a Balatonon. A fényjelző készülék azonban nem mindig volt ilyen modern, mint ma. Hogyan jelezték a vihar közeledtét az 1930-as években?

Fotó: Mészáros Annarózsa

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!


 

 

 

 

Nyitókép: shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva