likeBalaton.hu | 2022.04.18. 12:00
Kvíz: A Tihanyi Bencés Apátság titkai
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Az apátság bencés szerzetesei több népszerű italt is újragondoltak, amelyekhez a levendulát is maguk termelik. Milyen italt NEM készítenek ebből az illatos növényből az apátságban?

Fotó: Dezslik Magdolna
2/5

Az apátság mottója idén: A királyőrző apátság. Ennek oka, hogy két királyunk is az apátság altemplomában van eltemetve és a sírjaik látogathatóak is. Melyik két uralkodónkról van szó?

Fotó: Krausz Andrea
3/5

Egész évben csoportokat vár az apátság az újdonságokkal bővített élménytúrára: rövidfilmek, idegenvezetés a barokk templomban, királysírok és az apátsági termékek kóstolója is vár. Az apátság melyik titkos része van elzárva, amelyet csak ezen vezetett sétán lehet megtekinteni?

Fotó: Dr. Korzenszky Richárd
4/5

A török támadások miatt a XVI-XVII. században megszűnt a szerzetesi élet Tihanyban. Mire használták ekkor az épületegyüttest?

Fotó: Tihanyi Bencés Apátság hivatalos
5/5

Kit/mit ábrázol az apátság főoltárképe?

Fotó: Dr. Korzenszky Richárd
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: Korzenszky Richárd

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva