likeBalaton.hu | 2022.02.04. 12:00
Kvíz: Híres balatoni származású zenészek, zeneszerzők III.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Kóbor János a Balaton igazi szerelmese volt. Nála már több, mint hetven évig tartott a balatoni szezon. Amikor csak tehette, vitorlázott a tavon. Azt is megtippelte interjúnkban, hogy ötvenéves zenei pályája alatt mennyi koncertet adott az Omega a Balaton körül.

Fotó: Kóbor János családi

2/5

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője fonyódi lány, gyerekkorában az édesanyjával turistákat is nyaraltattak a településen. A zenekar melyik videóklipjében láthatunk Vikiről archív felvételeket?

Fotó: Margaret Island hivatalos/Takács Márk Ádám

3/5

Vastag Csaba Veszprémben született és nőtt fel, ahol rendszeresen besegített a családi vállalkozásba. Ennek a tevékenységnek hobbi-szinten még ma is hódol. Mi ez a munka?

Fotó: TV2

4/5

A Hősök Eckü-jének gyerekkora Balatonakarattyához kötődik, jelenleg is Pétfürdőn él és télen-nyáron imádja a Balatont. Úszni is az egyik sárga csempés, retró balatoni uszodában tanult meg. Melyik volt ez?

Fotó: Eckü családi

5/5

Kővágóörsön működtet családi gazdaságot feleségével a Kodachrome zenekar korábbi énekese, Jobbágy Bence. Permakultúrás kertet működtetnek. Mit jelent ez?

Fotó: Jobbágy Bence családi

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva