Szaniszló Hajnalka | 2019.09.05. 19:00
Gyerekkora óta imádja a vizet a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki
Interjúsorozatot indítottunk: idén nyáron számtalan helyen koncerteztek a Balatonnál a magyar zenészek, emellett pedig élvezték is a tó adta lehetőségeket. Megkérdeztük őket, milyen volt a balatoni nyaruk. Ezúttal a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki mesélt a likeBalaton.hu-nak. Hamarosan jövünk a következő előadóval / zenekarral.

Bár a kérdésekre a formáció énekesnője, Lábas Viki válaszolt, mivel a Margaret Island – főleg a fesztiválszezonban – rengeteg időt tölt együtt, válaszai sok esetben a zenekarról mesélnek.

– Melyik volt az idei top balatoni fellépés és miért?
– Harmadik éve már, hogy koncertezhettünk a Szigligeti várban, ami a közönség és a zenekarunk egyik kedvenc helyszíne is lett. A Strand fesztiválos fellépésünk is nagyon emlékezetesre sikeredett Zamárdiban, mivel itt a Petőfi Zenei Díjátadón volt az új dalunk klippremierje és a közönség is hihetetlen energiákat adott nekünk az esti koncertünk során, ahol először adtuk elő a zenekarral ezt a dalt.

A legszebb színek – Margaret Island koncert a szigligeti várban / Fotó: Keszey Ágnes

– Tudod, hogy eddig összesen mennyi koncerted/koncertetek volt a Balatonnál?
– 5 évvel ezelőtt Fonyódon a Múzeumban adtunk először koncertet Bálinttal és Kristóffal, aztán lángosért örömzenéltünk a bélatelepi strandon, léptünk már fel Keszthelyen, Siófokon, Zamárdiban, Szigligeten …szóval számtalan helyen…

– Mesélj egy nagyon emlékezetes sztorit, kérlek.
– Az idei Strand fesztiválon vízibiciklire pattantunk, és a Balatonon ringatózva adtuk elő először akusztikusan az új Házszám című dalunkat, amit a balatoni kötődésünk ihletett.

– Voltál-e nyaralni idén a Balatonnál, hogyan telt, mit csinálsz ilyenkor?
– Mivel balatoni lány vagyok, ezért számomra a Balaton télen és ősszel sokkal izgalmasabb és szabadabb, mint a nyári időszakban.

Itt arról írtunk, hogy hogyan töltődik fel a Balatonnál a zenekar.

– Szoktál aktívan is pihenni a Balatonnál? Sportolsz valamit a tó körül?
– Általános iskolás koromban a Balatonban tanultam meg úszni, a tesi órákon volt, hogy lementünk kajakozni/kenuzni a vízre, egész kicsiként voltam vitorlás táborban is, sőt, teniszezni is a tópart közelében tanultam meg.

Fotó: Takács Márk Ádám

 

– Voltál már télen is? Milyennek látod olyankor a Balatont?
– Az utóbbi években leginkább alkotótáborozni szoktunk lejárni télen a Balatonhoz, a fiúknak én mutathattam meg a Balatonnak ezt az arcát. Sok dalunk kezdeménye született már ebben a miliőben.

– Ha három szóval kellene jellemezned a Balatont, mit mondanál?
– Szabadság, nyitottság, gyerekkor.

Fotó: Sivák Zsófi

+1 aktuál:

– Ezer szállal kötődtök a tóhoz, s a legújabb klipetek is itt forgott, mit lehet tudni a forgatásról? Árulj el kérlek, valami izgalmas kulisszatitkot.
– 2,5 napot forgott a klip, szerencsére nagyon jó időnk volt és a helyiek is nagyon készségesen álltak a segítségünkre mindenben. A dal maga saját élményeken alapul, mivel fonyódi lány vagyok, sokan azt hiszik, hogy a munkám miatt megváltoztam, ami abszolút nem igaz, mindenkire emlékszem, mindenkihez ugyanúgy viszonyulok, én nem változtam csak a körülmények és az emberek körülöttem.
Aki elég szemfüles, láthat pár archív VHS felvételt is rólam a klipben, amitől talán még személyesebb lett az egész.

Itt részlesebben is írtunk az új videóklipről.

Készítette: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Sivák Zsófi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva