likeBalaton.hu | 2022.10.17. 12:00
Kvíz: Őszi peca a Balatonnál
Őszi peca a Balatonnál témájában tesztelheted ismereteidet a Balatonról.

Őszi peca a Balatonnál témájában indítjuk heti játékos fejtörőnket. Hajrá!

 

1/5

350 méteres távolságból érkezett a kapás, amellyel Szigligeten hatalmas tükörpontyot fogott egy bojlis horgász. Milyen csalit használt a férfi?

2/5

A fekete törpeharcsa balatoni elterjedésére vonatkozóan lehet kitölteni kérdőívet, segítve ezzel a szakembereket, hogy megállítsák a szaporodását. Az invazív halfaj kiszorítja az őshonos egyedeket. Mivel táplálkozik?

Fotó: BLKI/Takács Péter

3/5

A Balatonon és vízrendszerén folyó haljelöléses vizsgálatok már több évtizedes hagyományra tekintenek vissza. Ha valaki kifog egy jelölt halat és erről informálja a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t, jutalomban részesül. Mit kap?

Fotó: balatonihal.hu

4/5

Az NBBH, a világ leghosszabb horgászversenye szeptember 30-tól október 8-ig zajlott, harminc balatoni településen. Hány kilogramm feletti halak számítottak idén a versenyben?

Fotó: NBHH hivatalos

5/5

Egy nap alatt két kapitális pontyot fogott két horgász. Milyen fajtájú ponty volt a 22,1 kilogrammos fogás?

Fotó: Balatoni hal Facebook

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

 

Nyitókép: NBHH hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva