Krausz Andrea | 2022.10.09. 07:00
Véget ért az NBBH, a világ leghosszabb horgászversenye
Október 8-án Révfülöpön hirdették ki a X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) végeredményét. A 190 órán át tartó küzdelemben 113 csapat vett részt. Az első helyezett a Balatonszepezden horgászó a Pötyi Carp Team lett, akik 2,5 millió forint díjazásban részesültek.

Az NBBH, a világ leghosszabb horgászversenye szeptember 30-tól október 8-ig zajlott. A Balaton 30 településén 113 csapat vert sátrat a parton, hogy éjjel-nappal figyelje a horgászbotokat. Elképesztően hosszú ideig, 190 órán át tartott a megmérettetés.

Október 8-án Révfülöpön hirdették ki a X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny NBBH végeredményét.

Csodálatos halak csodálatos környezetben
Fotó: NBBH – hivatalos

Elkészítenél egy balatoni balatoni halászlét? Itt a recept!

Az NBBH csak a 9 kg fölötti halak számítottak

A győztes csapatot a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján hirdettek. Idén csak a 9 kg-nál nagyobb halak számítottak a versenyben.

Természetesen nem csak az összsúly tekintetében történt rangsorolás, hanem az 5 szektor legjobbjai is díjat kaptak. Pénzdíjban részesültek a legnagyobb tükörpontyot és a legnagyobb tőpontyot szákba terelő csapatok, valamint a 25 kilogrammnál nagyobb halat horgászó résztvevők is.

Szoros küzdelem: 250 gramm döntött

Olyan szoros volt a küzdelem, hogy az első és második helyezett csapat összfogása között mindössze 250 gramm volt a különbség.

Végeredmény:

1. helyezett a Balatonszepezden horgászó a Pötyi Carp Team lett, akik 2,5 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 188 325 g.

2. helyezett a Balatongyörökön pecázó Carpsoul Hungary, akik 1,5 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 188 075 g.

3. helyezett a Balatonföldváron horgászó a Silverbaits Borza Lake lett, akik 1 millió forint díjazásban részesültek. Összfogásuk: 187 025 g.

4. helyezett a Balatonbogláron pecázó a Quantum radical & Mikbaits lett, akik egy 600 ezer forint értékű ajándékutalvány díjazásban részesültek. Összfogásuk: 186 775 g.

Rengeteg 20 kg fölötti hal

A Révfülöpön tartott szombati záróeseményen elhangzott: a Balaton a világ legjobb pontyos vize.

– A 45. helyezett csapat is 15 kg-os átlagsúllyal végzett a versenyen.

Közel 70 db 20 kg fölötti hal került horogra. Ezek olyan számok, amit a világon egyetlen tó sem tud produkálni,

így elmondhatjuk, hogy az NBBH a világ legkomolyabb pontyhorgász-versenye, ami köszönhető a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkájának, a Balaton természeti értékeinek és a csapatok kőkemény munkájának – mondta a záróünnepségen Gödry Zoltán, a verseny szervezője.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor, Területfejlesztésért és az Uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter a záróünnepségen
Fotó: NBBH – hivatalos

Nem sikerült a rekorddöntés

2021-ben fogták meg az NBBH történetének legnagyobb halát. Balatonakaliban akasztották horogra, a súlya pedig 31,8 kg volt. Ez a rekord ezúttal nem dőlt meg, mivel az idei küzdelem legnagyobb pontya 26,55 kg-ot nyomott. A kapitális halat a Pontycentrum I. csapata akasztotta horogra Badacsonyban, amiért külön díjazásban részesültek.

26.55 kg-os volt a X. NBBH legnagyobb hala, amit a Pontycentrum I. csapata fogott ki Badacsonynál
Fotó: NBBH – hivatalos

Az idei rekordok

Átlagsúly: 13 889 kg

Fogott halak súlya: 19 916 kg

Fogott halak száma: 1434 db

Legnagyobb tőponty: 26,550 kg

Legnagyobb tükörponty: 26,150 kg

 

Nyitókép: NBBH – hivatalos

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva