likeBalaton.hu | 2022.10.25. 16:00
Látni és látszatni – rendőrségi kampány a biztonságos közlekedésért
Látni és látszatni kampányával a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet Látni és látszatni kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig.

A biztonságos szezonális közlekedésért kampányol a rendőrség december elejéig

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 17. és december 4. között rendezi meg Látni és látszani 2022 kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra.

Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra.

A közúti közlekedés a társas együttélés normáira épül, mely során a résztvevők joggal várhatják el egymástól a kölcsönös figyelmet és a maximális felkészültséget. A széles tömegek számára egyértelművé kell tenni, hogy a balesetmegelőzés a közlekedés szereplőinek felelőssége. A vezető látása és hozzáállása például a mobiltelefon biztonságos használatához, továbbá a vezetett gépjármű műszaki állapota a biztonságos közlekedésnek elválaszthatatlan összetevője. Az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok így ez

az akció lehetőséget teremt a gépjárművezetőknek arra, hogy ingyenesen nézessék át autójuk láthatóságát segítő berendezéseit az ablaktörlő lapáttól az index lámpáig.

A Látni és látszani akcióban a regisztrált optikák ingyenes látástesztet végeznek

A látásteszt során esetlegesen megállapított probléma konkrét kivizsgálásához azonban már látásvizsgálat szükséges, ami költségtérítéses szolgáltatás.

 

Az akcióban szereplő szervizek és optikák listája megtalálható a kampány honlapján.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

 

 

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva