Krausz Andrea | 2021.08.09. 07:00
Leszerelték a horgászhelyek kukáit a Kis-Balatonnál, mert sok a szemét
Visszatérő probléma a szemetelés a Kis-Balatonnál, ezért Zalavár és Zalaszabar között megszüntetik a szeméttárolókat. Nem csak a pecások miatt telt be a pohár. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szerint valakik nagy mennyiségű lakossági szemetet hordanak a horgászhelyek hulladéktárolóihoz.

Mostantól táblákat helyeznek ki, amin arra kérik a horgászokat: ahogy hozták, úgy – legyen szívesek– vigyék is haza a szemetüket.

„Hiszen, ami az odaúton elfér, az a hazaúton is el fog férni”

A Balatoni Horgászrend értelmében „szennyezett, szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni, vagy folytatni tilos! A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni!”

Ha ezt a szabályt a pecások megszegik, akkor a területi jegyüket visszavonják.

Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. arról számolt be, hogy a Kis-Balaton Zalavár és Zalaszabar közötti horgászhelyeinél korábban elhelyezett szeméttárolókat leszerelték, eltávolítottuk. Ennek oka, hogy rendszeresen nagy mennyiségű lakossági szemetet hordtak a tárolókba és azok köré,

ráadásul valakik vandál módon megrongálták a szeméttárolók egy részét,

alkalmatlanná téve őket feladatuk betöltésére.

Pofátlanul odahordják a lakossági szemetet a horgászhelyekre
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

Köszönik, nem akarnak ráfizetni

Mára tarthatatlanná vált a helyzet. Mint írják, a szemét összegyűjtését és szállítását ezeken a helyeken a helyi horgászjegyek értékesítéséből befolyt összegből fizették.

– A továbbiakban nem tartjuk vállalható veszteségnek, hogy a horgászok befizetéseinek, valamint kollégáink munkaóráinak terhére spóroljanak egyesek a szemétszállítási költségeiken – adta közre a balatoni halgazdálkodási cég, és hozzáteszi: az illlegális hulladékelhelyezés rendőrségi feljelentést von maga után. A hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése bűncselekményi kategória.

Nyitókép: balatoni hal.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva