likeBalaton.hu | 2022.10.16. 12:00
Lovas rendőrök vigyáznak ránk a Balaton északi partján
A bűncselekmények megelőzése érdekében lovas rendőrök teljesítenek szolgálatot ősszel is a Balaton északi partján.

Ősszel is lovas rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot az északi parton

Nyáridőben rendszeresen szolgálnak a lovas rendőrök a Balaton partján. A térség megkívánja a megerősítő erőt, amit a szemet gyönyörködtető, tekintélyt parancsoló többmázsás paripák és lovasaik jelenléte garantált.

– Azt gondolom, hogy kedvelik a jelenlétünket az emberek, elsősorban biztonságot, de nem elhanyagolható mértékben esztétikumot tükrözünk. Szívesen fogadjuk az érdeklődők kérdéseit, felvetéseit, és igyekszünk mindenben a segítségükre lenni. A nyaraló családokat megnyugvással tölti el, hogy testközelből érintkezhetnek velünk – mesélte a nyáron lovasrendőri szolgálatot teljesítő Vasas Ádám.

A nyár és az idegenforgalmi szezon elmúltával is jelen vannak a lovas rendőrök. A Balatonalmádi és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság lovas járőrei a bűncselekmények megelőzése érdekében 2022 őszén is folyamatosan járják a Balaton-parti településeket. Budai Tibor rendőr főtörzszászlós és Beke Bianka rendőr őrmester az elmúlt időszakban

nem csak a vízpart környékét, de a borospincék, a nyaralók, az erdőterületek épületeit, illetve a turistautak biztonságát is ellenőrizték.

Lovas rendőrök teljesítenek szolgálatot ősszel is a Balaton északi partján, a bűncselekmények megelőzése érdekében.

Fotó: MTI/Varga György

 

A lovas rendőrök a járművel nehezen megközelíthető területeket is ellenőrzik

Az egyenruhások lóháton azokat a területeket is be tudják járni, melyek járművel vagy gyalogosan nehezebben megközelíthetőek. A megerősítő lovas szolgálat tehát ősszel is folyamatos, melynek célja a közterületeken előforduló szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzése, valamint a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése.

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva