Szaniszló Hajnalka | 2022.05.08. 10:00
Május a Balatonnál – ennél gigantikusabb programajánlót sehol nem találsz
Monumentális balatoni programajánló, kizárólag a legjobb elfoglaltságokkal. Mert bár csak május van, mintha megkezdődött volna a nyár!

VIII. Concours d’Elegance – veteránautó szépségverseny
Május 13-15., Balatonfüred
Közel 50 igazán különleges autó érkezik a füredi Tagore sétányra, hogy a Concours d’Elegance keretében az Európában is ritkaságnak számító személy – és versenyautókban gyönyörködjön a közönség.

Fotó: Péter B. Árpád/Zalai Hírlap

 

Vitorlabontó ünnepség
Május 14., Balatonfüred
Az első Vitorlabontó ünnepség 1935-re datálódik, azóta három háborús esztendőt leszámítva minden tavasszal megtartják a látványos eseményt. Míg a füredi vitorlabontó kezdetben csak a hajósoknak jelentette az idény kezdetét, mára a turizmus számára is fontos rendezvénnyé, a nyári turistaszezon megnyitójává is vált.

Generációs Híd – hagyományőrző és sportprogramok
Május 14., 16., Veszprém
A Generációs Híd programban a sport és a hagyományőrzés eszközeit felhasználva szorosabbra fűzik a kapcsolatot a különböző korcsoportok között.

Kéknyelű Piknik
Május 14., Káptalantóti
Különleges helyszínen mutatják be ezt a különleges bort a hozzáértő közönségnek a badacsonyi borászok. Kezdődjön a kékkorszak, kóstold körbe a környékbeli kéknyelűeket.

Kiss Tibi Aranyakkord koncert
Május 14., Keszthely
Az előadás egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések. Meg kell hallgatnod.

VI. Korosajt Fesztivál
Május 14., Nemesbük
Tudtad, hogy Hévíz közelében a békésen legelésző tehenek tejéből készítenek különleges sajtokat? Az ingyenes fesztiválon sajtkóstolók, egész napos kézműves vásár, fejés, sajtkészítési lehetőség, állatsimogató és íjászati bemutató vár.

Fotó: Mihály Szilvia

 

Holdfénytúra a Csobáncon
Május 14., Gyulakeszi
Gyönyörű esti túra a várral koronázott Csobánc hegyen. A tetőről pazar kilátás nyílik a környező vidékre, így a Badacsonyra, a többi vulkánra és a Balatonra is. Távolból Fonyód fényeit is lehet látni.

Hangversenysorozat az apátsági templomban
Május 15., 24.,, június 2.,5.,9., Tihany
Év végéig tartó komolyzenei koncertsorozattal várják a közönséget a Tihanyi Bencés Apátságban.

Négy évszak komolyzenei koncertsorozat – tavasz
Május 15., Balatonfüred
Az évszakokhoz illeszkedő, különleges hangulatú koncertsorozatra várják a közönséget Balatonfüreden neves művészekkel.

Vezetett bortúra Badacsonyban
Május 14., 21., 28., június 11., 18., Badacsonytomaj
Borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze a családi pincészetek. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről. Szinte egész évben, folyamatosan látogatható program.

Olvasói fotó: Bognár Adrienn

 

Nem élhetek muzsikaszó nélkül – vígjáték
Május 17., Siófok
Móricz Zsigmond dzsentrivilágának figurája Balázs, a nyíri birtokos. Pontosan tudja, hogy mulat egy magyar úr! Ez a Balázs szereti a vidámságot, a cigányzenét, no meg azt, ha portáján három napig tart a vigasság. A Zenthe Ferenc Színház zenés darabja a Kálmán Imre Művelődési Központban.

St. Martin koncert
Május 21., Balatonfüred
St. Martin, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szaxofon- és pánsípművész koncertjére várják a közönséget a Fehér templomba.

 

dm Balaton Run
Május 21., Zamárdi
A kezdőket az öt kilométeres futamon és a tíz kilométeres távon, a haladókat a félmaratoni és félmaraton váltó számokon várják a zamárdi szabadstrandon.

Fotó: Maratonman hivatalos

 

Tanúhegyek teljesítménytúra 2022
Május 21., Badacsonytördemic
Ha érdekelnek a hegyek titkai, indulj túrázni és válogass a különböző hosszúságú teljesítménytúrák között. A Tapolcai-medence tanúhegyeinél fantasztikus a kilátás. Közben fröccsözhetsz a vidék legmenőbb borászataiban, aztán pedig csobbanhatsz egyet a Balatonban.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

Nyárindító buli a Smile Zenekarral
Május 27., Balatonlelle
Vidám, zenés programmal indul a nyár a BL Yacht Clubban. A háttérzenéről a BL házi zenekara, Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus gondoskodik. Egész nap gyermek- és felnőtt játékok, és sok egyéb meglepetés.

Lampionos strand-party
Május 28., Balatongyörök
Vidám lampionok, fergeteges hangulat, gasztronómiai élmények nyitják meg a györöki strandszezont.

Tavasz a Malomban – tematikus gyógynövénynapok
Május 28., Gyenesdiás
A természet kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is. Tudd meg, mivel űzhető el a téli fáradtság, milyen szerelmi serkentők léteznek és milyen gyógynövényeket adhatsz a gyerekeknek.

Gyermeknap a Csodabogyós-barlangban
Május 28., Balatonederics

Föld alatti kihívás rengeteg titkos információval. Jó társaságban a természetben, profi barlangi túravezetők segítségével.

Csodabogyós-barlang
Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

Strandnyitó és gyereknap a vonyarcvashegyi strandon
Május 29., Vonyarcvashegy
Óriásbuborékok, ugrálóvár, mesebusz. Gyereknapon indul a strandszezon. A felnőttek is gyereknek érezhetik magukat egy napra a vonyarcvashegyi forgatagban.

Lidó Strand, Vonyarcvashegy Fotó: Szaniszló Hajnalka

Lidó Strand, Vonyarcvashegy
Fotó: Szaniszló Hajnalka

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva