likeBalaton.hu | 2020.07.13. 16:28
Már nyilvánosak a Veszprém-Balaton Filmpiknik helyszínei
Másfél hónap múlva, szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség.

Immár nyilvános, hogy mely vízparti és városi helyszíneken zajlik majd az esemény: Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Várban található Szentháromság tér ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát. A Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait és hazai filmklasszikusokat is vetítenek majd. Az ingyenes eseményre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson.

Veszprém, Szentháromság tér (Fotó: Veszprém-Balaton Filmpiknik hivatalos)

Miközben az esemény kínálatát zenei és gasztroprogramok, valamint közönségtalálkozók is színesítik, a szervezők fontosnak tartják, hogy találkozóhelyet biztosítsanak a szakmának, tovább erősítve a mozgóképművészet szerepét Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg. A Veszprém-Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen.

— A filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést — mondták Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója, valamint Muszatics Péter, a Filmpiknik művészeti igazgatója.

Balatonfüred, Tagore sétány (Fotó: Szücs Ildikó)

A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasótalálkozók, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek.
A hangulatos szabadtéri és városi helyszínekkel kellőképpen izgalmas közeget teremtenek a filmvetítéseknek és a közösségi eseményeknek.

Nyitókép forrása: VEB2023 EKF/Fotó: Gyana Dániel

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva