Krausz Andrea | 2019.11.26. 06:00
Még sosem nyílt ennyi műjégpálya a Balaton körül
A Balatonon ismét begyújtják a turisztikai rakétákat. Idén már 7 helyen korizhatunk a tó körül, szerdán negyedik alkalommal nyit meg a műjégpálya Balatonlellén, és eljött a téli gasztrofesztiválok ideje is.

2016-ban a Balaton-parton elsőként nyílt meg a műjégpálya Balatonlellén. Akkor még mindenki kétkedve fogadta az ötletet, lehet-e, szükséges-e egy ilyesfajta turisztikai attrakciót üzemeltetni a tó körül. Következő évben a válasz is megszületett a kérdésre, hisz Szigliget is megnyitotta a saját műjégpályáját, sőt azóta is sorra nyílnak a pályák a korcsolyázás szerelmesei legnagyobb örömére.
Idén Keszthelyen, Szigligeten, Veszprémben, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonlellén és Balatonbogláron is lehet majd korcsolyázni, ezzel tulajdonképpen megvalósul a kezdetekkor megfogalmazott álom: korizd körbe a Balatont!

– Bár az út nem volt egyszerű, de nagyon örülök, hogy kitartottunk, és egyre több helyen épül műjégpálya, és ha már ennyien követték a példánkat, az idei évben szeretnénk ismét egy jó példával elöl járni. Nekünk nem csak a turisták, hanem az itt élő emberek, a környékbeliek is nagyon fontosak, ezért szeretnénk nekik is kedveskedni: minden balatonlellei lakos ingyenesen korcsolyázhat Balatonlellén az egész szezonban – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője, a Balatoni KÖR alelnöke.

Közvetlenül a Balaton-parton működik a jégpálya Balatonlellén (Fotó: BL YachtClub)

November 30-án újra indul a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül! Az idén 5 éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása.

– Az elmúlt öt évre visszanézve elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. A márciusi, szeptemberi és októberi hétvégék vendégforgalma is kiemelkedő volt az előző évekhez képest. A nyitva tartó helyek hétvégenként teltházzal működtek, a meghirdetett programokon annyi látogató volt, mint nyáron, és a szállások is megteltek. A téli hónapokra pedig itt a GasztroPiknik sorozat, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és ingyenes koncertekkel – mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

Március 2-án a Balatoni kör Balatonfüredre látogat. 9 étterem, 9 borászat, 1 pálinka főzde és 1 cukrászda kínálatával találkozhatsz egy időben egy helyen. Gyere, és kóstold meg a Balaton ízeit! ?#egészévbenBalaton #gasztropiknik #BalatoniKÖR

Közzétette: Balatoni KÖR – 2019. február 24., vasárnap

A GasztroPiknik sorozat különböző állomásain a vendégek megkóstolhatják a meghatározó balatoni éttermek, borászatok, cukrászdák és pálinkamanufaktúrák kínálatát, de minden helyszínen lesznek családi programok, ingyenes koncertek és különlegességek. A badacsonyi és balatonlellei Gasztropikniken exkluzív hajós borkóstolót is szerveznek a kikötőből kihajózva. A Balaton közepén kóstolhatják a vendégek a borászok legszebb tételeit.

A GasztroPiknik sorozat állomásai:

November 30., Badacsony

December 7., Balatonlelle

Január 25., Zamárdi

Február 29., Balatonfüred

Március 21., Köveskál

Krausz Andrea

(Nyitókép: Shutterstock)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva