Krausz Andrea | 2022.04.27. 11:06
Megdőlt a rekord! 30,250 kg-os tőpontyot fogtak Tihanynál
A Club Tihany mellett versenyző osztrák csapat fogta ki az IBCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa eddigi rekordját. A 30,250 kg-os tőponty 10 dekával dönti meg az eddigi csúcsot.

A verseny 8 éves történetének rekordja dőlt meg április 27-én.

A Carpteam Gesa Tirol nevű osztrák csapat a reggeli órákban hatalmas pontyot akasztott horogra a Club Tihany partjainál.

Nagy izgalom előzte meg a hivatalos mérlegelést, majd kiderült, hogy megvan a versenyek mindenkori rekordja. A tőponty 30,250 kg-ot nyomott.

Nehezen vettek búcsút a gyönyörű tőpontytól
Fotó: IBCC – hivatalos

 

– Inkább a pocakos tükörpontyok szoktak ekkorára nőni. Ebből a fajtából viszonylag ritka az ilyen nagy a Balatonban. Olyan helyről is kijönnek 30 pluszosok, ahol még sosem fogtak előtte. Ezért is érdemes a Balatonon mindenhol horgászni – mondta helyszíni tudósításában Kiss Róbert, a versenyt közvetítő Fishing and Hunting Magyarország műsorvezetője.

Tihanyban úszkálnak a legnagyobbak?

A világ egyik legnagyobb bojlis versenyén 26 ország 240 csapata 140 órán át éjjel-nappal horgászik a tavon. Sorsolással dőlt el, hogy a résztvevők a Balaton 38 településének mely horgászhelyére kerültek. Most úgy tűnik, hogy azok jártak jól, akik Tihanyt kapták a sorsoláson.

2021-ben is itt dőlt meg a rekord.

Akkor a román Cereal boilies 1 csapata Tihanyban, a hajóállomás melletti sétányon fényképezkedhetett a csodálatos színekben pompázó, és különleges pikkelymintával rendelkező, 30,150 kg-os tükörponttyal. (Erről itt olvashatsz.) Most pedig ugyancsak Tihanyban, mégpedig a verseny központjaként szolgáló Club Tihany előtti szektorban fogták meg a legnagyobb pontyot.

A 2022-es IBCC verseny első 30 pluszosa
Fotó: IBCC – hivatalos

Harapnak a halak

A verseny vasárnap délben vette kezdetét és szombaton reggel 8 órakor ér véget. Addig még bármi előfordulhat. Még az is, hogy ezt a rekordot is megdöntik. A Balaton tele van szép pontyokkal, így az IBCC mezőnye szerda reggelre már átlépte a a 10 tonnás összfogást. Csörgő Tamás főszervező a likeBalaton.hu-nak elmondta, hogy ha az időjárás is engedi, a végére összejöhet a 60 tonna összfogás. A legnagyobb halat illetően pedig két, vagy három 30 pluszos pontyra számítanak. (Erről itt olvashatsz részleteket!)

Nyitókép: IBCC – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva