Gyuricza Ferenc/zaol.hu | 2023.04.08. 20:00
Megnyitott a pusztaszentlászlói kilátó Zala vármegyében
Télen kisebb viharkárokat szenvedett, de már újra látogatható a pusztaszentlászlói kilátó Zala vármegyében.

Csodáld a tájat a pusztaszentlászlói kilátótorony tetejéről

Újra látogatható a téli időszakban kisebb viharkárokat szenvedett újhegyi kilátó a közép-zalai Pusztaszentlászlón. Az önkormányzat úgy szervezte a helyreállítási munkálatokat, hogy már a húsvéti ünnepekre meg tudják nyitni a turisztikai létesítményt a településre látogatók előtt.

A térség egyik legkedveltebb turisztikai attrakciója

a február 4-i rendkívüli időjárás során szenvedett károkat, a viharos erejű szél a tetőhéjalást tépázta meg, aminek következtében több cserép lehullott.

Az önkormányzat a balesetveszély miatt azonnal lezárta a kilátót a látogatók előtt.

– A javítási munkákhoz speciális felszerelésre, többek között emelőkosaras autóra és alpintechnikai eljárásra volt szükség. A baktüttősi Alpin Green Kft. csapata, Tóth-Tanner Balázs vezetésével professzionális munkavégzéssel hárította el a szél okozta károkat, s egyben meg is erősítették a héjalást. Fontosnak tartottuk, hogy a húsvéti hosszú hétvégét megelőzően megnyissuk a kilátót, hiszen bár a hűvösre fordult időjárás nem kedvez a kirándulásnak, mégis bízunk abban, hogy mégis sokan látogatnak el hozzánk az ünnepek alatt – mondta Kaj István, a település polgármestere.

Az újhegyi kilátóról egyedülállóan szép panoráma nyílik a tájra, a mellette lévő boronapince pedig még hangulatosabbá teszi a helyet. Utóbbi pihenőpontként is szolgál a kirándulók számára.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: zaol.hu/Gyuricza Ferenc

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva