mandiner.hu | 2022.12.15. 12:00
Megszóltak a benzinkutak az ellátás kapcsán, mutatjuk a nyilatkozatokat
Karácsony közeledtével már azt is érdekli az üzemanyagellátás, aki egyébként nem jár kocsival. De az ünnep idején sokat, sokan autóznak.

Új helyzet állt elő az üzemanyagpiacon.

2021. november 15-én a kormány 480 forintban maximálta a 95-ös oktánszámú benzin és gázolaj literenkénti árát, majd 2022. december 6-án Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be az új döntést, miszerint a szankciók miatt megszűnik a benzinárstop.

Mi lesz az árakkal és az ellátással?

A bejelentés kapcsán az Index kérdéssel fordult a benzinkutakhoz. A lap kérdésére reagálva a töltőállomások elmondták: az árak csökkenésével szerintük a közeljövőben nem lehet számolni, a kereslet azonban rövid időn belül helyreállhat.

A Shell például röviden, de informatívan reagált: a holland–angol multi szerint

körülbelül egy hónapra van szükség ahhoz, hogy zavartalan legyen az ellátás.

Az OMV pedig a következő közleményt juttatta el a lap szerkesztőségének: „Az OMV Hungária Kft. már a hatósági ár alkalmazása alatt is folyamatosan importált üzemanyagot Magyarországra. A hazai stratégiai készletek visszatöltése hamarosan lezárul, emellett az OMV jelenleg is mindent megtesz annak érdekében, hogy folyamatos behozatal útján biztosítsa az üzemanyag-ellátást.”



Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: illusztráció/shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva