Szaniszló Hajnalka | 2020.03.20. 17:00
Mesébe illő, biztonságos világba vonulhatsz el Tagyonban
A Zánkához közeli Tagyon Birtokon most is béke és nyugalom honol. A Balatoni panorámával a háttérben reggeliznek a teraszon, minden háztáji és friss, jó a levegő és ha kell, be is vásárolnak az apartmanokban lakóknak. Igazi pozitív válságkommunikáció, ami a Balatonnak ebben a gyöngyszemében jelenleg történik. Irigylésre méltó és most te is a részese lehetsz ennek a biztonságos kis világnak. Olvass tovább!

Kartaly Attila, a Tagyon Birtok tulajdonosa korábbi interjúnkban már említette azt a fajta környezettudatosságot, amelynek oly’ nagy szerepe van az életében. Már akkor is megfogalmazódtak a fejében azok a gondolatok, melyek most tettekké válnak. A birtokon apartmanházak találhatóak a szőlőtőkék szomszédságában, fenn a Hegyestű lábánál, friss levegőn, távol a nagyváros zajától. Egy lépésnyire van a Balaton-part és minden helyi termelők alapanyagaiból készül. A jelenlegi helyzet pedig még tovább lendíti a korábbi terveiket, és ahelyett, hogy lehúznák a rolót, mert „úgysem-jön-senki-a-Balatonhoz”, ők valami egészen mást, megnyugtatóan pozitív szemléletet vallanak.

Fotó: Kartaly Attila családi archívum / Tagyon

Kiadjuk az apartmanokat a koronavírus-veszély ideje alatt is. Az apartmanok légvonalban minimum 100 méter távolságban találhatóak egymástól. Külön higiéniás csomaggal és a takarításhoz szükséges, fertőtlenítésre alkalmas eszközökkel.

Várjuk azokat, akik szeretnének elmenekülni a nagyvárosból, a nyüzsgésből, s úgy erzik, hogy itt akarják átvészelni az előttünk álló heteket. Biztonságban és nyugalomban. Nálunk csak háztáji élelmiszerek kerülnek az asztalra és ha igénylik, csak saját készítésű étkekkel várjuk a vendégeket.

Most kezdjük el felturbózni a már régóta tervezgetett saját veteményeskertet is. Időszerű a beindítása. Szeretnénk 100%-osan önfenntartó birtokká válni, amely a jelen helyzetben még fontosabb, mint valaha volt.

Másképp kell csinálnunk, mert a háztáji gazdálkodással egészséges ételeket teszünk a gyerekeink elé, s ezáltal az ő életüket is jobbá tesszük. Más a vitamintartalom, csodás a tagyoni föld, jó a klíma, nem permetezünk, s így a mi gyerekeink újra tudnak majd olyan paradicsomot enni, amilyet anno én a nagymamám kertjében ettem. A gyermekeink élete a legfontosabb és ezért most tehetünk a letöbbet. Ez a Tagyon Birtok szelleiségének is szerves része. – mondja Attila.

Reggeli a Tagyon Birtokon, háttérben a Balatonnal, 2020. március 18-án:

Fotó: Kartaly Attila családi archívum

– Úgy gondoljuk és ezt is kommunikáljuk, hogy jó lenne, ha mi, emberek mindannyian tudnánk tanulni a vírus okozta helyzetből és pozitív irányban változtatnánk meg a környezetünket. Eddig ugyanis az volt, hogy mindent külföldről rendeltünk, a hazai termelésű élelmiszerekkel nem foglalkoztunk. Felzabáljuk a Földünket, szó szerint. Ennek most megállj-t parancsolt az univerzum, vagy nevezzük akárhogyan. Mert ez így nincs jól. Ahogyan eddig csináltuk. Érdemes körülnézni, hogy hogyan éltünk és elgondolkodni azon, hogy hogyan fogunk élni a jövőben és talán másképp kell berendeznünk a hétköznapjainkat. – vallja Kartaly Attila.

Olvasd el a likeBalaton.hu nyári élménybeszámolóját a birtokról itt.

– Most is várjuk a vendégeket az apartmanokba, s van, aki már hétvégén jön és itt is marad 2-3 hétig a családjával. Egészséges ételeket kínálunk nekik, a környezettudatosság jegyében látjuk vendégül őket és ha szükséges, be is vásárolunk nekik a faluban, a környéken. Mindezzel már a nyárra is készülünk, hiszen ennek az egésznek vége lesz és akkor helyreáll a világ normális rendje. Az emberek pedig nem külföldre vágynak majd, hanem belföldön maradnak. Tökéletes választás lesz a Balaton. Nekem mindig azt mondta az Édesanyám, hogy ne külföldre vágyakozzam, amíg a saját országomat nem ismertem meg. Igaza volt és ha csak a Balatoni régiót nézzük, akkor is rengeteg kincs vár ránk, amelyet ez a gyönyörű tó kínál. Jó a levegő, csodálatos a természeti környezet, egészségesek az ételek, finomak a borok, ragyog az aranyhíd a Balatonon.

Fotó: Kartaly Attila családi archívum

Ezt most is át lehet élni és innen is lehet dolgozni. A napokban tökéletesítjük a mobilszolgáltatást (olyan rendszert dolgozunk ki, amilyen a hajókon is van), hogy ha valaki úgy gondolja, hogy Tagyonban vonul önkéntes karanténba a világban zajló őrület elől, akkor is elvégezhesse a munkáját. Miközben a gyerekek kinn játszanak az udvaron. Nem tömegesen. Épp úgy és annyian, amennyit elbírnak a szabályok, amelyek betartására mi is maximálisan figyelünk. – mondta a tulajdonos.
tagyon_birtok_foto_a_tagyon_birtok_engedelyevel

Fotó: a Tagyon Birtok engedélyével

Készítette: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Kartaly Attila családi archívum
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva