sonline.hu | 2022.10.22. 18:00
Mesekönyvekkel segítik a rászoruló gyerekeket
Jó állapotú, de már nem használt mesekönyveket gyűjt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olyan kisgyermekeknek, vagy éppen tinédzsereknek, akiknek a mese, az olvasás, a könyvek világa luxusnak számít családjaik megélhetési nehézségei, a mindennapi terhek miatt.

A jótékonysági ügy népszerűsítését Trokán Anna színművésznő is segíti. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, ugyanis a felajánlásra szánt könyveket a FOXPOST ingyenesen szállítja el céljukhoz.

Trokán Anna Fotó: segelyszervezet.hu

 

Nem kell mást tennünk, mint az automatánál az adományrekesz nyitása gombra koppintani és elhelyezni a felajánlásokat.
A szervezők arra biztatnak minden olvasni szerető gyermeket és felnőttet, hogy a jó állapotban lévő, de már nem használt mesekönyveket, ifjúsági regényeket küldjék el idén karácsonyra azoknak, akik csak ily módon tudnak a mesékhez, az olvasás öröméhez jutni.

 

 

A Segélyszervezet olyan könyveket fogadna szívesen, amelyek használtak, de nem szakadtak, vagy összefirkáltak, illetve új mese- és ifjúsági könyveket is várnak a babáknak valótól egészen a tiniknek szólókig. A felajánlásokat november 6-ig lehet eljuttatni a rászoruló gyerekekhez a már ismertetett módszerrel.

A jótékonysági akció népszerűsítését Trokán Anna színművésznő is segíti, többek között az Ökumenikus Segélyszervezet egyik gyermekeket segítő vidéki intézményében tartva mesefelolvasó élményprogramot nehéz körülmények között élő gyermekek számára.

— Az esti meseolvasás fontos része a család mindennapjainak. Nemcsak a gyerekek szellemi fejlődését segítő, illetve a szülők és a gyerekek közti köteléket erősítő közös program, hanem bensőséges, vidám élmény is egyben, mely hozzájárul a kicsik egészséges lelki fejlődéséhez is. A segélyakció pedig abból a szempontból is értékteremtő, hogy lehetőséget nyújt az adományozó családok gyermekeinek a szemléletformálásra. A szülők ugyanis gyermekeikkel közösen választhatják ki és együtt küldhetik el a csomagautomaták segítségével a rászoruló családok gyermekei számára a már nem használt, de jó állapotú mesekönyveiket – mondta el Trokán Anna az akció elindításakor.

Csomagautomaták a Balaton körül:

Balatonalmádi

Balatonboglár

Balatonfüred

Balatonfenyves

Balatonlelle

Fonyód

Keszthely

Siófok

Tapolca

Veszprém

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette:

– Gyermekeket segítő intézményeinkben rendkívüli áremelkedések mellett is mindent megteszünk, hogy a fizikai szükségletek kielégítése és a szegénység okozta hátrányok leküzdése mellett a gyermekkor pótolhatatlan pillanatainak megélésére is maradjon figyelem. Azt tapasztaljuk, hogy utóbbi időszakban tapasztalható általános drágulás jelentősen érinti a papír, így a könyvek árait is. Sok család számára luxuskategóriába került a mesekönyv. A most induló adománygyűjtéssel együtt esélyt adhatunk arra, hogy sok rászoruló gyerekek mikuláscsomagjába vagy karácsonyfája alá kerüljön a gyermekkorban meghatározó élményt nyújtó ajándék.

 

 

Bengyel Ádám, a FOXPOST társalapító vezérigazgatója elmondta, hogy a FOXPOST-nál kiemelten kezelik a jövő generációinak támogatását. Elsősorban olyan társadalmi szerepvállalásokat keresnek, ahol azzal tudnak segíteni, amihez a legjobban értenek: korszerű és egyszerű szállítmányozási megoldást biztosítani az együttműködéseikben, figyelemmel arra, hogy hogyan állhat az országos csomagautomata-hálózatuk a társadalom szolgálatára. – Szülőkként mi magunk is elengedhetetlennek tartjuk a mindennapi olvasást, kiemelt szerepet kap ez kisgyermek korban, amikor a gyerekek a mesék, történetek által fedezik fel a világot. Mindez formálja jellemüket, valamint fejleszti készségeiket és személyiségüket.

Az összegyűlt könyveket az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatán keresztül 20 településen több mint 3000 rászoruló gyermeknek szeretné eljuttatni.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva