likeBalaton.hu | 2020.08.01. 19:00
Mindenki a Balatonra menekült a meleg elől
Tombol a kánikula, a tó partján megteltek a strandok. Amerre a szem ellát, mindenhol hatalmas gumimatracok, vidáman lubickoló emberek a parton. Csak a víz mellett lehet kibírni, de ott nagyon!

A likeBalaton újságírói augusztus első szombatján elindultak, hogy körbefotózzák a Balaton-partot. Nézzük, hogy mit láttak és milyen fotókat készítettek a fürdőhelyeken!

Szombaton délben alig lehetett helyet találni Siófok hatalmas szabadstrandján, az Aranyparton. Családok ezrei érkeztek a városba, hogy a Balaton partján élvezzék ki a hétvégi szabadságot. Előkerültek a plédek, gumimatracok, kempingszékek, felfújható fánkok és krokodilok, voltak, akik egy hűs fa alatt kényelmes kis szabadtéri szalont alakítottak ki maguknak. Nem is csoda, hiszen csak itt lehet elviselni azt 32 fokos forróságot, ami augusztus első hétvégéjére adatott.

Teljes kényelemben Siófokon, az Aranyparton (Fotó: Krausz Andrea)

 

A víz tükörsima, jól lehet vízisíelni, SUP-on evezni, matracon ringatózni. A Balaton Siófok partjainál 27 fokos és kristálytiszta. Az UV-sugárzás extrém erős tartományban alakul, ezért bőrünk védelmére fokozott figyelmet érdemes fordítani.

Az összes parti büfében nagy volt a sürgés-forgás, halat és hamburgert rendeltek a strandolók.

2020. augusztus 1. Kánikulai forgalom Siófokon, egy büfében (Fotó: Krausz Andrea)

 

Keszthelyen, a kutyás strandra is rengetegen érkeztek, a négylábúak is élvezték a Balaton kellemes vizét. A családok számára nagy boldogság, hogy kis kedvenceiket is maguk mellett tudhatják a fürdőhelyen. Persze ők is csak olyanok, mint a gyerekek: van, aki beleveti magát a vízbe, de van aki csak félénken ácsorog.

A Balaton környékén ezen kívül Balatonföldváron és a Fonyódon találhatsz kutyás strandokat.

Boldogság Keszthelyen, a kutyás strandon (Fotó: Keszey Ágnes)

 

Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon már délelőtt érdemes volt helyet foglalni, hiszen ott is rövid idő alatt szintre telt ház lett.

Az erős UV-sugárzás miatt inkább az árnyékot választották sokan Almádiban (Fotó: Szücs Ildikó)

 

Balatonmáriafürdő strandjait is ellepték a fürdőzők ezen a hétvégén.

Balatonmáriafürdő is megtelt (Fotó: Szaniszló Hajnalka)

Vasárnap éjszaka főként a Balaton nyugati részén erős közeli, vagy erős ( 40 km/h körüli ) széllökések is előfordulhatnak a Balatonnál. Derült, hajnaltól kissé fátyolfelhős égboltra és száraz éjszakára számíthatunk. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet általában 17 fok körül alakul.

Vasárnap újra sok napsütés lesz, nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel. Csapadék nem alakul ki. A hőmérséklet a hét utolsó napján 27 °C és 32°C között várható, szóval irány a strand!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva