Szaniszló Hajnalka | 2020.09.22. 06:00
Molnár Tamás interjú exkluzív balatoni fotókkal Cinthyáról és Tomiról!
Molnár Tomi életében a zene mellett a Balaton is állandó. A gyerekkorát jelenti: a családi nyaralásokat a tónál. Most már Cinthyával nyaral, de még mindig imádja a fílinget. Izgalmas sztorikkal teli interjú következik a JETLAG énekesével Korda György kenyeréről és a balatoni horgászatról.

– Most épp a Sztárban Sztárban láthatunk. Többek között Mansont is alakítottad… Feketére festették a körmeidet, és újra fekete hajjal léptél színpadra, sminkelve.. Azonnal az AFC-s időszak jutott eszembe róla. Számodra is nosztalgikus volt?
– Abszolút nosztalgikus érzés volt, és az Anti Fitness Clubos időket idézte. Meg is jegyezte a zsűri, hogy talán túlságosan is komfortos volt számomra, hiszen mi akkor, azt az időszakot nagyon éltük a zenekarral.

– Eszedbe jutott már, hogy valakinek Anti Fitness Club-ot kell majd énekelnie ebben az évadban? Melyik dalt választanád számára, és milyen tanácsod adnál magaddal kapcsolatban?
– Mindenképp a Mennyországot választanám, és azt tanácsolnám, hogy legyen őrült, amilyen én voltam akkoriban, s ez átjön majd az előadásmódon is.

– Tartod a kapcsolatot az egykori AFC tagokkal?
– Persze, főleg, hogy vannak terveink a jövőre nézve is. A tavaly reunion dupla koncert Budapesten olyannyira jól sikerült, hogy tudtuk, éreztük, hogy a közönség, akik évekig velünk voltak, még mindig szívesen hallgatják az Anti Fitness Club dalokat, örömmel jönnek a koncertre. Természetesen számunkra is iszonyatosan jó élmény volt újra együtt zenélni azoknak a rajongóknak, akik nem felejtettek el bennünket. Idén felléptünk volna az AFC-vel a Strand Fesztiválon is, amire nagyon készültünk, de ezt a projektet átmentettük 2021-re, semmiképp nem marad el.

– Zseni volt a Billy Eilish produkciód, abban érezted magad a leginkább otthonosan?
– Nagyon nehéz volt! Nem azért, mert egy nőt kellett alakítanom, hiszen “csajoskodni” sokkal könnyebb lett volna egy tipikus női előadó bőrében. Billy Eilish azonban egy maszkulin nő. Férfiként kellett egy nőt, de egy férfias nőt eljátszanom, ráadásul az első adás első produkciója voltam, egyből mélyvíz. Meg kellett nyitnom a show-t, ami szintén megnehezítette a dolgom.

Molnár Tamás, mint Billy Eilish a Sztárban Sztár műsorában – Fotó: TV2

– Ha jól emlékszem, már korábban is adtál kenyeret ajándékba, most az egyik produkciód kapcsán Korda Györgynek. Mit szólt hozzá?
– Igen, többek között az egyik zsűritag, Papp Szabi is kapott már tőlem kenyeret ajándékba. Szerencsére olyan barátaim vannak, akik közül sokaknak megvan mindenük, de azt gondolom, hogy egy kiló kenyér mindig jól jön. A Junkies énekese, Szekeres Andris barátom is kapott már tőlem kenyeret. Korda Gyuri bácsit sem sikerült zavarba hoznom, nem lepődött meg: jót mosolygott az ajándékon, amikor a produkció előtt meglátogattam, s ellátott hasznos tanácsokkal.

A Sztárban Sztár színpadán Molnár Tamás Korda Györgyöt alakította, akit előzetesen meglátogatott jótanácsokért és egy kiló kenyeret vitt ajándékba a legendás énekesnek – Fotó: Molnár Tamás engedélyével

 

– Voltatok Cinthyával a Balatonnál idén nyáron, és kirándultatok a Hegyestűn is.
– Cinthyvel bejártuk a Káli-medencét idén nyáron. Gyakorlatilag Köveskáltól Tapolcáig rengeteg helyen voltunk. Tihanyban szálltunk meg – gyönyörű a Balaton-felvidék.

Cinthya Dictator és Molnár Tamás, a Jetlag énekes-dalszerzője a Hegyestűn – Fotó: Cinthya Dictator

 

– Mit csináltatok még a tónál? Szeretsz horgászni. Volt rá lehetőséged, hogy a Balatonba is bedobd a horgot?
– Nagyon izgatottan vártam, mert a Balatonban horgászni nem könnyű, ha valaki nem ismeri a tavat, ezért előzetesen mindent elolvastam ezzel kapcsolatban, hogy minél felkészültebb legyek a horgászaton, de nem ment könnyen. Inkább csak “keszegezgettem”, nem volt nagyobb fogás, viszont a hangulata óriási. Egyik éjjel például kimentem horgászni, s hajnalig ott maradtam, így teljes pompájában csodálhattam meg a balatoni napfelkeltét.

– Milyen kajákat szeretsz a tónál, megkóstoltatok valami különlegeset?
– Szeretjük a strandkajákat is, de most, ebben a pár napban végigkóstoltuk a Balaton-felvidék összes olyan éttermét és bisztróját, amit érdemes. Olyan gasztronómiája van annak a vidéknek, hogy kihagyhatatlan!

Cinthya Dictator és Molnár Tamás, a Jetlag énekes-dalszerzője a Balatonnál pihentek a nyáron – Fotó: Molnár Tamás engedélyével

 

– Mit jelent számodra Balaton? Vannak gyerekkori, kamaszkori emlékeid?
– Gyerekkoromban még a szüleim régi Wartburgjával jártunk a családdal a tóhoz. Volt, hogy az autóban aludtunk vagy kempingeztünk, sátraztunk és a klasszik dolgokat csináltuk: strandoltunk, lángosoztunk.. Valószínűleg ezért is jut eszembe azonnal a Balaton a lángosról, mert azonnal felidézi bennem az illatát, az ízét és ezzel együtt a gyerekkori nyaralásokat.

– Mi jut eszedbe a Balaton szó hallatán? Érzések, impressziók, illatok…
– Lángos, Strand Fesztivál és azok a felejthetetlen napfelkelték.

– A Te+Én… klipje a Bencével közös balatoni utazás közben is formálódott, s visszahozza a balatoni nyarak feelingjét. Ott is forgattatok, mesélj róla.
– A Kőröshegyi Levendulásban is forgattunk, többek között és azokkal a közelikkel, makrókkal, amelyeket látsz a klipben, mind-mind a balatoni nyarak hangulatát igyekeztünk visszaadni.

– Mi van most a Jetlaggel? Akusztikot láttam tőled a közelmúltban – optimistán készültök 2021-re? Lesz szerinted Strand Fesztivál, ahol minden ott marad, ami ott történt?
– A 2020-as azt gondolom, hogy életem Strand Fesztiválja lett volna.. Felléptünk volna a JETLAG-gel, az Anti Fitness Club-bal, és lett volna egy, négynapos dalszerző worskopom is. Azonban semmi nem marad el, csak 2021-re csúszik.

 

– Ha azt mondom: balatoni emlék, mi jut eszedbe, amire mosolyogva, örömmel, jó érzéssel gondolsz vissza és azonnal beugrik?
– 2010-ben volt az Ákos MTV Icon Siófokon, ahol az Anti Fitness Club-bal játszottuk a dalait. Megbeszéltük a zenekarral, hogy abban a négy napban, amíg ott vagyunk, nem bérlünk szállást, hanem mindenki sajátos módon, ahogyan tudja, úgy oldja meg a dolgot. Nagyon sokat segített ez az ötlet a csajozásban, mert elő tudtuk adni, hogy sajnos nincs szállásunk éjszakára, tud-e valaki segíteni, és ha jól emlékszem, csak egy napot aludtunk a turnébuszban. A többi napon a lányok nagyon segítőkészek voltak, és megoldották, hogy legyen hol aludnunk, aludnom. Azoknak a balatoni estéknek a folytatását pedig mindenki gondolja tovább…

Cinthya Dictator és Molnár Tamás, a Jetlag énekes-dalszerzője a Tihanyban strandoltak – Fotó: Molnár Tamás engedélyével

Nyitókép: Molnár Tamás engedélyével

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva