Szaniszló Hajnalka | 2019.04.05. 08:00
Mutatjuk a legjobb hétvégi programokat!
Az első igazi, teljes egészében tavaszi hétvége áll előttünk, a Balatonnál pedig már hatványozottan érzékelhető a kora nyári szellő is, a levegőben virágillat terjeng és a víz, a part is egyre barátságosabb arcát mutatja.

PÉNTEK

Lóci Játszik és Zaporozsec közös koncert lesz Veszprémben az Expresszóban. Csorba Lóci frontember mosolyának gyógyító hatása és jókedve azonnal átragad mindenkire. Aki otthon hallgatja, arra is, aki pedig elmegy a koncertre, arra hatványozottan. Lóci koncertről nem lehet rosszkedvűen hazamenni, ha pedig mindez még a Zaporozsec édesbús hangulatú dalaival azonos estén történik, akkor aztán garantált a feltöltődés. Felhőtlenség, tánc, ének – menjetek Lócira és Zaporozsecre az Expresszóba!

Az X-Faktor pénteken délután 4-től válogatást tart Balatonszárszón. Itt az újabb lehetőség, hogy aki szeretné, beindítsa a karrierjét és egy pillanat alatt országosan ismertté váljon. S hogy ehhez mire van szükség a jó hangon kívül? Elmondjuk, kattints!

A legkisebbek a Soknevű Macska címmel nézhetnek papírszínházat Siófokon a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén, ráadásul ingyenesen. A papírszínház látszólag csak egy fakeret az asztalon, színes, cserélhető képekkel, mégis elképesztően sokrétűen használható varázseszköz. Induljon jól a hétvége ezzel a péntek délutáni matinéval!

Fotó: hogyanmondjamelneked.hu/Both Gabi

Bár Petruska Andrást megviselte az Eurovíziós szereplése körüli mizéria, nem tört össze, sőt! Kiadta új nagylemezét, amelyet most a keszthelyi Balaton Színházban is bemutat. A Reláció című anyag dalainak alaphangulatát a tradicionális magyar tánczene és a különleges fingerstyle gitártechnika ötvözete határozza meg, de megjelenik bennük cigányzene és a sanzon is.

SZOMBAT

Láttál már macskabagoly-fiókát? Ha igen, ha nem, ezt a szántódpusztai programot akkor sem érdemes kihagynod, mert az erdő mindig más arcát mutatja, a madarak pedig minden időben izgalmassá teszik azt az erdőtúrát, amelyet gyalogosan és kerékpárral is megtehetünk. Bagolytúra szombaton, a természet egyik legszebb katedrálisában, az erdőben, mesebeli hangokkal és illatokkal fűszerezve! Családi kikapcsolódás, gyerkőcöknek extra-izgalmakkal!

Energiabombát robbant a Brains veszprémi bulija az Expresszóban. A yesyes lesz az előzenekar, utánuk lép színpadra hazánk legkarakteresebb dnb alapokkal operáló, elektro-break-drumsptep formációja, a Brains, az ezerarcú Mc Columbo vezetésével.

Közeledik a Húsvét, amely nem csak a templomokban és a szívekben jelent ünnepet, hanem az emberek hétköznapjaiba és képes szívet melengető pillanatokat csempészni. Ilyen lesz a balatonalmádi tojásfa felavatása is, amely színpompássá teszi a Széchenyi sétányon lévő fát, melynek árnyékéban délután különböző tojásfestési technikákat is tanulhatunk.

Fotó: TEOL/Makovics Kornél

Ha szombat és Balaton, akkor szinte kihagyhatatlan a futóverseny valamely formája. Ezúttal Fonyódon futhatnak fél- vagy minimaratont a sportág szerelmesei 4, 7, 14 és 21 km-es távokban.

Vonyarcvashegyen idén is lesz borparádé és gasztropiknik, ezúttal a zalai termelők kínálatával a középpontban. Szörpök, borok és egyéb nyalánkságok Vonyarcon, 2019 tavaszának első gasztropartyján.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR BENNÜNKET

A Badacsony tavasztól őszig kínál vezetett túraútvonalakat, legyen szó a holdfényben, a kilátóhoz vezető, tanösvényen átívelő vagy épp madárkukkolós barangolásról. Különösen ajánlott baráti társaságoknak, egész hétvégés, élménydús kikapcsolódásra vágyóknak.

Tégy egy színes-szagos csokrot a nappalidba! Ha Kőröshegy, akkor tulipánok és nárciszok tengere, egész napos illat- és látványorgia a Levendulásban. Összesen 100.000 hagyma tulipán és 30.000 nárcisz várja a látogatókat, amelyekből csokrokat és virágkosarakat is összeállíthatunk.

Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva