Krausz Andrea | 2021.12.12. 14:00
Négy adventi látványosság a Balaton déli partján
Színesen kivilágított, óriás hóemberek, karcsú fényvitorlás, amerikai hangulatú adventi vásár és a régió egyik legszebb karácsonyfája. Ezekkel büszkélkedhetnek a déli parti települések. Mutatjuk, hová érdemes elsétálni, nézelődni az adventi időszakban.

Óriás hóemberek Siófokon

Siófok valószínűleg az egész balatoni térség legnagyobb karácsonyi kivilágításával büszkélkedhet. A ékszerdobozként csillogó Víztorony mellett, egészen pontosan a művelődési központ előtti téren áll a vidám hóemberek csoportja. A színesen világító, szánkózó Herbyt, Harryt és Hugot ámulattal nézegetik és fotózzák a gyerekek, és persze a felnőttek is. A Víztorony környékén finom falatok, forralt bor és adventi vásár is várja a sétálgatókat.

Vidáman szánkóznak az embernagyságú hóemberek Siófokon Fotó: Krausz Andrea

Fényvitorlás Balatonfenyvesen

Fényvitorlást csodálhatunk meg az adventi hétvégéken Balatonfenyvesen, a Fenyves Yacht Club kikötőjében. Sokan félnek a téli hajókázástól, pedig a Balatonon évek óta megrendezett Téli Vitorlás Regatta sikere bizonyítja, hogy ebben az évszakban is nyugodtan ki lehet futni a vízre, főként a téliesített kikötőkből indulva. A 10 méteres, led-égősorokkal gazdagon díszített hajóra – díj ellenében – fel is szállhatunk, de látnivalónak is nagy élmény. A Tűzmadár vitorlást szombaton és vasárnap a keleti mólónál nézhetjük meg 16:30 és 19 óra között.

A balatonfenyvesi kikötőben áll a Fényvitorlás
Fotó: Facebook/Fenyves Yacht Club – hivatalos

Amerikai hangulatú adventi vásár Balatonföldváron

Az idei évben átadott Balaton Klub épülete előtt hétvégenként egy különleges adventi vásár várja látogatóit. Érdekessége, hogy a balatonföldvári kikötő tőszomszédságában, közvetlenül a Balaton partján, a víz közelében élvezhetjük a karácsonyváró hangulatot, ráadásul a kör alakú téren mintha egy hollywoodi filmbe csöppennénk: a középen álló karácsonyfa körül formás faházakból kínálják portékáikat a környékbeli kézművesek, a sugár alakban leomló fényfűzérek pedig meghitt hangulatot adnak a helynek. A korabeli épületet, amely az 1900-as években pezsgő társasági élet színtere volt, mostanra újították fel. Benne színvonalas vendéglátó komplexum működik, finom ételekkel, forró italokkal. Szinte egy csapásra népszerűvé vált a hely.

Népszerű lett a balatonföldvári adventi vásár
Fotó: Krausz Andrea

Pompásan kivilágított karácsonyfa Balatonlellén

A Balatonlelle központjában lévő körforgalom közepén az idei évtől egy pazar karácsonyfa világítja be a környéket. A színes fényzuhataggal díszített hatalmas fenyőfát sokan fotózzák. Felállításához és a díszek beszerzéséhez az önkormányzat mellett nagyban hozzájárultak a helyi vállalkozók, a Városszépítő Egylet tagjai. A körforgalom melletti karácsonyi park további látványosságokat kínál a családosoknak.

A régió egyik legszebb karácsonyfája Balatonlellén
Fotó: Krausz Andrea

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva